لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۴۵

عزم دولت سیزدهم برای افزایش بهای بنزین؛ کفگیر بنزین به ته دیگ خورد


سهمیه و قیمت بنزین برای سال ۱۴۰۲ همچنان در هاله‌ای ابهام
سهمیه و قیمت بنزین برای سال ۱۴۰۲ همچنان در هاله‌ای ابهام

با وجود تمام تکذیب‌ها و تاکیدها مبنی بر «ثبات قیمت بنزین» در سال جاری، «بنزین‌هراسی» در دستور کار رسا‌نه‌های حامی دولت قرار گرفته و با عناوینی همچون تراز منفی بنزین، خوردن کفگیر بنزین به ته‌دیگ و مقصر جلوه داده مردم در این، دولت برای افزایش قیمت بنزین خیز برداشته است.

تجارت‌نیوز در همین رابطه با تاکید بر رویکرد جدید دولت نوشت: «با آغاز سال جدید بار دیگر دولت مانور خود را روی موضوع افزایش و رکوردشکنی مصرف بنزین آغاز کرد. اتفاقی که یادآور اخبار سال ۹۸ و متعاقب آن افزایش قیمت بنزین است.»

این وبسایت تحلیلی اقتصادی تاکید کرده است: «گرچه مسئولان سعی دارند مردم را مقصر روند صعودی مصرف نشان دهند، اما موارد متعدد دیگری در این زمینه مؤثرند. به‌عنوان مثال امروز رئیس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت خودرو از اسراف روزانه ۳۳ میلیون لیتر بنزین توسط خودروهای فرسوده خبر داد.»

خبرگزاری فارس اما با تاکید بر نیاز کشور به واردات بنزین فضا را برای توجیه افزایش قیمت‌ها آماده می‌کند و بر همین اساس روز سه‌شنبه پنجم اردیبهشت در گزارشی نوشت: « طبق پیش‌بینی‌ها در سال جاری، میانگین مصرف بنزین به بیش از ۱۱۸ میلیون لیتر در روز خواهد رسید، درحالی که تولید بنزین طبق گزارش مرکز مطالعات زنجیره ارزش، حدود ۱۰۵ میلیون لیتر در روز خواهد بود و این یعنی کسری۱۳ میلیون لیتر بنزین در روز»

این ناترازی در حالی است که تجارت نیوز می‌نویسد: «به دلایل نامشخص گویا توجهی به فرسودگی خودروها و میزان مصرف‌ آن‌ها در بنزین نمی‌شود. در حالی که محمد مشهدی‌شریف، رئیس انجمن مراکز اسقاط و بازیافت خودرو، امروز به ایلنا گفت: اگر خودروهای فرسوده از مدار خارج شوند، حداقل ۳۳ میلیون لیتر صرفه‌جویی می‌شود. اتفاقی که اگر قرار بر مدیریت مصرف باشد می‌توان در یک بازه زمانی کوتاه مدت با جایگزینی خودروهای فرسوده یا حتی صفر کردن تعرفه واردات برای خودروهای هیبریدی و الکتریکی در کمتر از سه ماه بطور کامل آن را برطرف کرد.»

تمام موارد یادشده اما به نظر می‌رسد یک مسیر را پیش روی مردم قرار می‌دهند و آن هم تن دادن به افزایش قیمت بنزین است چراکه ایلنا هم روز گذشته به نقل از حسین آقایان مدیر اسبق تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی نوشت: «قیمت سوخت در کشور پایین است و کفگیر بنزین به ته دیگ خورده‌ است.»

به گفته وی «وقتی به موقع قیمت بنزین را بالا نبردند، باید به تبعات آن می‌اندیشیدند. اکنون هم اگر اجرایی شود روی تورم اثر می‌گذارد و قیمت دیگر کالاها را بالا می‌برد، اگر هم کاری نکنیم مصرف به صورت لجام گسیخته افزایش می‌یابد.»

وی تاکید کرده است: «اگر قیمت بنزین در حد ۵ هزار تومان باشد شاید در حد این که درآمدهای دولت را تاحدی بیشتر کند، تاثیرگذار است اما واقعیت اینکه قیمت بنزین با وضع تورمی که وجود دارد شاید با نرخ ۱۰ هزار تومان هم کم باشد.»

XS
SM
MD
LG