لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۲۸

زمزمه‌های رسانه‌ای برای گران شدن بنزین؛ تولید بنزین در داخل به صرفه نیست


زمزمه‌های رسانه‌ای برای گران کردن قیمت بنزین
زمزمه‌های رسانه‌ای برای گران کردن قیمت بنزین

بررسی رسانه‌های وابسته به دولت نشان می‌دهد جمهوری اسلامی در حال آماده‌سازی افکار عمومی برای استقبال از قیمت‌های جدید بنزین است.

یکی از این مطبوعات، روزنامه رسمی دولت «ایران» که با پیش کشیدن هزینه‌های تولید بنزین در کشور نوشت: «در شرایط فعلی، تولید هر لیتر بنزین ۱۸ هزار تومان هزینه در بردارد که این رقم برای هر لیتر نفتگاز ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان است.»

در مقابل وبسایت «بولتن نیوز» رسانه وابسته به نهاد‌های امنیتی با رد ادعای روزنامه دولت نوشت: « هزینه تولید بنزین در ایران بر اساس قیمت تمام شده نفت استخراجی و در نظر گرفتن ۱۰۰ درصد هزینه پالاشی بیشتر از لیتری ۳۵۸۵ تومان نیست، اما برخی با محاسبات کهکشانی به دنبال بنزین ۱۸ هزار تومانی هستند.»

روزنامه هم‌میهن نیز با اشاره به لزوم ادامه واردات بنزین نوشت: «پالایشگاه‌ها برای افزایش ظرفیت تولید روزانه ۵ میلیون لیتر بنزین بیشتر، به حدود ۴ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارند. در شرایط فعلی دولت این حجم از سرمایه برای افزایش ظرفیت تولید را ندارد، بنابراین ساده‌ترین راهکار یعنی همان واردات را پذیرفته است.»

برخی شایعات مطرح شده در جامعه از افزایش نرخ بنزین آزاد به ۱۵ یا ۲۰ هزار تومان حکایت دارد. شایعاتی که موضوع حذف کارت‌های سوخت جایگاه‌داران نیز به آن دامن زده است.

محمد صادقی مدیر سامانه هوشمند سوخت اما با تایید جمع‌آوری کارت‌های جایگاه‌داران به خبرگزاری تسنیم گفت: «این طرح هیچ‌ ارتباطی با موضوع قیمت بنزین ندارد و مردم نباید شایعه‌های مطرح شده در مورد افزایش قیمت بنزین در ادامه اجرای این طرح را باور کنند، چرا که هیچ تصمیمی برای تغییر نرخ بنزین و یا تغییر سهمیه‌بندی بنزین در حال حاضر وجود ندارد.»

خبرگزاری رویترز چندی پیش در گزارشی از صادرات سوخت روسیه به ایران به نقل از منابع آگاه نوشته بود: «روسیه در ماه‌های بهمن و اسفند ۱۴۰۱ حدود ۳۰ هزار تن بنزین و گازوئیل به ایران ارسال کرده است.»

گفتنی است پس از اظهارات علی خامنه‌ای در شروع سال جدید درباره سوء مصرف انرژی و به خصوص بنزین، حامیان دولت پیشنهاد کرده‌اند که با توجه به رشد مصرف، دولت افزایش قیمت بنزین را برای کاهش مصرف در نظر بگیرد. رسانه‌های نزدیک به دولت نیز در یک کمپین رسانه‌ای هماهنگ مطالبی را در این خصوص تولید و منتشر کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG