بنی گانتز وزیر کابینه جنگ اسرائیل در یک کنفرانس خبری انتقادی به نخستوزیر اسرائیل اولتیماتوم داد که اگر تا ۱۹ خرداد برنامه عملیاتی برای رسیدن به اهداف راهبردی ارائه نشود از ائتلاف با او خارج خواهد شد.
او این اهداف را شامل بازگرداندن گروگانها به خانه، سرنگونی حکومت حماس و غیرنظامی کردن نوار غزه و بهدست آوردن کنترل امنیتی اسرائیل بر غزه، ایجاد یک سازوکار حکومتی غیرنظامی بینالمللی برای غزه، بازگرداندن ساکنان شمال به خانههایشان تا اول سپتامبر و پیشرفت به سوی عادیسازی روابط با عربستان سعودی خواند.
گانتز اعلام کرد که دستیابی به این اهداف آسان نخواهد بود، اما با تعریف واضح و جسورانه اهداف میتوان مسیر طولانی به سمت قله را انتخاب کرد. او همچنین از صحبتهایش با رهبران جهان و عرب گفت و اظهار داشت که میداند اهداف استراتژیک مورد نظر او قابل دستیابی هستند.
گانتز گفت که رهبری باید تصویر بزرگ را ببیند، خطرات و فرصتها را شناسایی و یک استراتژی ملی بهروز شده ایجاد کند
وی تأکید کرد که اسرائیل مسئولیت کامل امنیت خود را حفظ خواهد کرد و به هیچ قدرت خارجی، دوست یا دشمن، اجازه نخواهد داد که یک دولت فلسطینی را به اسرائیل تحمیل کند. گانتز به وضوح اعلام کرد که اسرائیل به دنبال حماس و همه دشمنانش در هر شرایطی و در هر زمان و مکانی خواهد رفت.
پیشتر یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل در سخنانی از نتانیاهو خواسته بود برای پیشبرد حکومت غیرحماس در غزه پس از نابودی این گروه، بدون در نظر گرفتن هزینه شخصی و سیاسی احتمالی «تصمیمات دشوار» بگیرد؛ زیرا به گفته او دستاوردهای جنگ در حال از بین رفتن است و امنیت اسرائیل در بلندمدت با خطر مواجه است.
گالانت در نطق تلویزیونی خود هشدار داد با حکومت غیرنظامی یا نظامی اسرائیل بر غزه پس از پایان جنگ موافقت نمیکند و اینکه اداره غزه از سوی دیگر گروههای فلسطینی و بازیگران بینالمللی به نفع اسرائیل است.
مخالفت وزیر دفاع اسرائیل با اداره غزه از سوی کشورش همسو با اظهارات مقامات آمریکایی و اروپایی مبنی بر لزوم ارائه طرحی پایدار از سوی نتانیاهو برای اداره غزه پس از شکست حماس است.
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی و بازگرداندن گروگانها آغاز کرد.
در جریان مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده، قطر، و مصر در پاییز سال گذشته، بیش از ۱۰۰ گروگان ربودهشده آزاد شدند اما هنوز ١٣٣ گروگان اسرائیلی در اسارت حماس در غزه هستند و اسرائیل معتقد است دستکم ۲۰ تن از آنها جان خود را از دست دادهاند.
مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کردهاند در صورت توان، حملهای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.