وزیران خارجه کشورهای عضو گروه ۷ روز پنجشنبه درحالی گردهم آمدند که اعتراضات سراسری ایران از مهمترین محورهای گفتوگوهایشان بهشمار میرود.
وزیران خارجه کشورهای گروه ۷ همچنین در زمینه همسویی سیاستهایشان در قبال تشدید حملات روسیه علیه اوکراین و زیادهخواهیهای رو به تزاید چین رایزنی میکنند.
اجلاس در حالی در شهر مونستر آلمان برگزار میشود که با تغییر بعضی از رهبران کشورهای اروپایی نگرانیهایی در زمینه هماهنگی برای مقابله با حملههای روسیه به اوکراین بوجود آمده است. احتمال پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات میان دورهای آمریکا و کاهش احتمالی کمک به اوکراین نیز به این نگرانیها دامن زده است.
یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا میگوید: «نشست وزیران خارجه کشورهای گروه ۷ بسیار به موقع است، چون این گروه یک مکانیسم قوی برای هماهنگی در تعیین سیاستهای کلی بوده است.»
کادری سایمون، کمیسر انرژی اتحادیه اروپا با اشاره به لزوم اقدام و تامین تجهیزات خاص برای تعمیر و نگهداری زیرساختهای انرژی در اوکراین میگوید که وزیران خارجه باید برای ارسال تجهیزات مورد نیاز اوکراین اولویت قائل شوند.
اجلاس گروه ۷ همچنین برای شرکت کنندگان فرصتی مهیا میکند تا تحولات چین و مسائل امنیتی در حوزه اقیانوس آرام را مورد بحث قرار دهند. ماه گذشته رئیس جمهور چین در جلسه گشایش کنگره حزب کمونیست گفت که کشورش هرگز از کاربرد نیرو برای الحاق تایوان به چین صرفنظر نخواهد کرد.
وزارت امور خارجه بریتانیا میگوید آلمان همچنین از کشورهای غنا، کنیا و اتحادیه آفریقا دعوت کرده است تا با شرکت در این اجلاس ده روزه درباره تغییرات اقلیمی، مسائل زیربنایی، دموکراسی و بحرانهای انسانی در آفریقا صحبت کنند.