سه کشور فرانسه در اروپا، کویت در آسیا و تونس در آفریقا، روز جمعه هدف حملات تروریستی که مظنون اصلی آنها گروه موسوم به دولت اسلامی یا داعش است، قرار گرفتند. حملاتی که ایالات متحده و دیگر کشورهای جهان، آنها را به شدت محکوم کردند.
در اثر حمله به کارخانهای در جنوب فرانسه، که رئیس جمهوری آن کشور آن را «تروریستی» خواند، يک نفر کشته و چند نفر زخمی شدند. سر بريده شده قربانی که روی آن عباراتی به زبان عربی نوشته است، در محل ورودی کارخانه یافت شد.
اين حمله، صبح روز جمعه در منطقهای صنعتی در منطقه ایزر، بین شهرهای لیون و گرونوبل در استان رون آلپ واقع در نزديکی مرزهای مشترک فرانسه با سوئيس و ايتاليا، رخ داد. این کارخانه به یک شرکت آمریکایی تعلق دارد که گازهای صنعتی تولید میکند.
گزارشهای اولیه حاکی است که افراد ناشناسی با کوبیدن یک خودرو به ساختمان کارخانه موجب وقوع انفجارهای مهیبی شدند. گفته میشود مهاجمان پرچم داعش به همراه داشتند.
پلیس فرانسه از دستگیری یکی از مهاجمان خبر داد و کمیته ضدتروریستی وزارت کشور فرانسه نیز اعلام کرد که تحقیقات در این زمینه را آغاز کرده است. امانوئل والس نخست وزیر فرانسه خواستار تشدید تدابیر امنیتی در دیگر مناطق حساس منطقه شد.
اندکی بعد در حوزه خلیج فارس، یک مسجد شیعیان در پایتخت کویت هدف بمبگذاری قرار گرفت، که موجب مرگ دست کم ۲۷ نفر شد.
این انفجار همزمان با برگزاری نماز جمعه در مسجد امام صادق در شهر کویت، رخ داد. خبرگزاری رویترز به نقل از یک شاهد عینی نوشت هنگام انفجار حدود ۲ هزار نمازگزار در مسجد بودند.
گروه داعش که قبلا مسئولیت حمله به برخی مساجد شیعیان در یمن و عربستان سعودی را پذیرفته بود، مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است.
حمله تروریستی سوم در کشور آفریقایی تونس رخ داد که بنا بر گزارشهای اولیه، در جریان حمله افراد مسلح به هتلی در شهر ساحلی سوسه در بعد از ظهر روز جمعه، دست کم ۳۷ نفر کشته و تعدادی نیز زخمی شدند.
بیشتر قربانیان گردشگران خارجی بودند و بنا بر گزارش ها، دست کم ۵ نفر از آنها شهروند بريتانيا هستند.
گروه افراطی موسوم به دولت اسلامی مسئولیت این حمله را نیز به عهده گرفته است.
با اين حال استيو وارن سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده، پنتاگون، روز جمعه گفت نشانهای در دست نيست که ثابت کند این حملات به صورت هماهنگ صورت گرفته باشند.
کاخ سفید آمریکا در بیانیه ای در همین زمینه، ضمن اعلام همدردی با قربانیان و بازماندگان این حملات، اعلام کرد در نبرد مشترک با تروریسم، در کنار این کشورها خواهد ایستاد.
سران کشورهای عضو اتحاديه اروپا نیز که برای شرکت در نشستی در بروکسل پایتخت بلژیک گرد هم آمده بودند، ضمن محکوم کردن حملات تروریستی امروز، خواستار تشکيل جبههای واحد برای مقابله با آنچه که «بربريت» خواندند، شدند.
بان کی مون دبيرکل سازمان ملل متحد، نیز ضمن محکوم کردن این حملات، گفت کسانی که در اين اعمال خشونتبار و هولناک دست داشتهاند، بايد به دست عدالت سپرده شوند.