لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۶

تشکیل پرونده قضایی برای ساختمان‌های «ناایمن» تهران؛ ۸ بیمارستان در بین ساختمان‌های حادثه خیز


هشت بیمارستان در تهران در فهرست ساختمان‌های «ناایمن» اعلام شد
هشت بیمارستان در تهران در فهرست ساختمان‌های «ناایمن» اعلام شد

اسامی ۴۵ ساختمان «نا‌ایمن» از جمله ۸ بیمارستان بزرگ و معروف در تهران توسط زیرمجموعه‌های سازمان «راه و شهرسازی» استان تهران تهیه و برای جمع بندی نهایی به مرکز تحقیقات وزارت راه ارسال شده است.

بر اساس فهرست تهیه شده از ساختمان‌های حادثه خیز بیمارستان‌های «امام خمینی، لولاگر، رسول اکرم، طرفه، سینا، بوعلی، شهدای یافت آباد و بیمارستان فیاض بخش» در بین ساختمان‌های «ناایمن» قرار دارند.

طبق اعلام معاونت «حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم» دادستانی کل کشور برای هر کدام از این ساختمان‌ها یک «پرونده قضایی» در دادستانی تشکیل شده است.

بر همین اساس تعداد ۲۱ مجتمع تجاری از جمله «پاساژ کویتی‌ها، پاساژ میلاد قائم و پاساژ صفوی» نیز در گروه ساختمان‌های «ناایمن» قرار گرفته‌اند.

بر اساس فهرست منتشر شده توسط معاونت «حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم» دادستانی کل کشور تعداد ۱۱ مجتمع تجاری و اداری شامل مجتمع‌های شناخته‌شده‌ای همچون «خلیج فارس، ونک پارک، مجتمع تجاری بام لند و مجتمع اداری تجاری بوستان» از دیگر موارد قابل تامل در این فهرست هستند.

در بین این ساختمان‌ها اسامی ۱۱ مجتمع مسکونی و ۲ خوابگاه دانشجویی به نام‌های خوابگاه دانشگاه شریعتی و خوابگاه دانشگاه شاهد هم به چشم می‌خورد.

از دیگر موارد موجود در فهرست اعلام شده می‌توان به اسامی شناخته‌شده‌ای مثل بازارچه سنتی ستارخان، اداره مالیات غرب تهران، مجتمع فرهنگی ورزشی و تفریحی ارم و ساختمان جهاد کشاورزی، ساختمان علاءالدین، مجتمع‌های تاکسیرانی، کارخانه ارج، شرکت صنایع نساجی هلال ایران و سازمان اموال تملیکی کشور اشاره کرد.

این اسامی در حالی اعلام شده است که ۳۰ فروردین ماه خبرگزاری «فارس» در گزارشی نوشت که رقم‌های مختلفی در خصوص تعداد ساختمان‌های ناایمن شهر تهران مطرح شده است اما گفته می‌شود حدود ۳۳ هزار ساختمان با ضرایب ناایمنی متفاوت وجود دارد و بیش از ۱۰۰ ساختمان پرخطر هستند.

آمار ساختمان‌های ناایمن در تهران هم یکی از موارد عجیب است چراکه دستگاه‌های مختلف اقدام به انتشار آمارهای متفاوت کرده‌اند. بطور مثال میان لیست تهیه شده از سوی سازمان آتش‌نشانی تهران و لیست تهیه شده از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران در مورد ساختمان‌های ناایمن، ۱۵ هزار و ۸۷۱ مورد تفاوت وجود دارد و آتش نشانی تعداد را ۱۲۹ مورد و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران آن را ۱۶ هزار مورد اعلام کرده است.

علی نصیری رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران نیز معتقد است که موارد ناایمنی که از دهه‌ها قبل به ارث رسیده و در طول سال‌ها نادیده گرفته شده است.

لازم به ذکر است از جمله عواقب این نادیده گرفتن بروز حادثه‌های متعدد از جمله «تجربه تلخ» ساختمان پلاسکو و ساختمان سینا اطهر بود که باعث کشته شدن شماری زیادی از مردم شد.

شامگاه سه شنبه ۱۰ تیرماه ۱۳۹۹ خبر انفجار مهیب در ساختمان مرتبط با این کلینیک به سرعت در فضای رسانه‌ای ایران منتشر شد. طبق گزارش‌ها، بر اساس آن انفجار تعداد ۱۹ نفر از کارکنان و مراجعه کنندگان به این مرکز پزشکی جان خود را از دست دادند و تعداد دیگری نیز مصدوم شدند.

سخنگوی وقت سازمان آتش نشانی، سید جلال ملکی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا گفته بود: «وضعیت ایمنی این ساختمان از سال ٩۴ بررسی شده بود و حدود چهار اخطار در زمینه توجه به ایمنی این ساختمان صادر شده بود.»

او با بیان اینکه طی سال‌های ٩۶، ٩٧ و ٩٨ نیز از این ساختمان بازدید شده بود که «متاسفانه ترتیب اثر خاصی داده نشد» گفت: «در سال ٩٨ نیز یک اخطار جدی برای آنها صادر شد که از سوی شهرداری بود.»

XS
SM
MD
LG