آلمان و فرانسه روز شنبه خواستار آغاز فوری مذاکرات خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا شدند. پاریس هشدار داده که در صورت تعلل در این روند موج شوکه کننده رای بریتانیا به ترک اتحادیه اروپا موجب بروز پوپولیسم خواهد شد.
بانک مرکزی اروپا نیز در همین راستا گفته است که صنعت مالی بریتانیا که دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را در استخدام دارد، حق خود برای کار با مشتری را در اتحادیه اروپا از دست خواهد داد.
تصمیم بریتانیا به ترک اتحادیه اروپا که بزرگترین بلوک بازرگانی جهان به شمار می رود، بزرگترین ضربه به پروژه اتحاد بزرگ کشورهای اروپایی از زمان جنگ جهانی دوم به بعد به شمار می رود.
از سوی دیگر در خود بریتانیا، شکاف های سیاسی پس از رفراندوم روز پنجشنبه افزایش یافته است. اسکاتلند گفته است که خواستار مذاکرات مستقیم با بروکسل بر سر برگزاری رفراندوم استقلال در این سرزمین است.
همچنین هزاران شهروندان بریتانیا با امضای طوماری خواستار برگزاری رفراندوم دوم بر سر ماندن یا نماندن در اتحادیه اروپا شده اند. هرچند طبق قوانین به نظر می رسد که برگزاری چنین رفراندومی دور از دسترس است.
دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا روز جمعه اعلام کرد که پس از رای ۵۲ درصدی طرفداران ترک اروپا در مقابل رای ۴۸ درصدی مخالفان آن، از مقام خود استعفا می دهد.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، ضمن ابراز تاسف به رای شهروندان بریتانیایی گفت: "تردیدی وجود ندارد که این یک ضربه به اروپا و روند یکپارچگی اروپا است."
در هفتۀ جاری دانالد تاسک، رئیس شورای اروپا، میزبان نخستین اجلاس سران کشورهای اتحادیه اروپا بدون حضور بریتانیا خواهد بود تا تصمیم بریتانیا به خروج از آن اتحادیه مورد بحث قرار گیرد. آقای تاسک گفته که بریتانیا مرتکب اشتباه شده است.
ینس شتولتن برگ، دبیر کل سازمان ناتو، گفت که می داند بریتانیا "به عنوان یک متحد قوی و متعهد ناتو باقی خواهد ماند و به ایفای نقش رهبری اش ادامه خواهد داد."
فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه هم از تصمیم بریتانیا ابراز تأسف عمیق کرد و ژان مارک ارو، وزیر خارجۀ آن کشور نیز گفت که برای بریتانیا غمگین است.
در پی اعلام نتیجه همه پرسی، ارزش پوند کاهش شدیدی داشت به طوری که ارزش واحد پول بریتانیا در برابر سایر ارزها به پایین ترین در ۳۱ سال گذشته رسید.