به گزارش خبرگزاری رویترز از شهر لندن انگلستان، واحد پولی یورو روز سهشنبه با تدوام سیر نزولی، بخش دیگری از ارزش خود را از دست داد و معادل دلار آمریکا شد.
نرخ برابری یورو در مقابل هر دلار آمریکا در جریان معاملات بازار جهانی ارز و تحت تاثیر نگرانیها موجود در خصوص تداوم بحران انرژی، رکود اقتصادی بیشتر در اروپا به دنبال افت تبادلات مالی در حوزه یورو و احتمال افزایش نرخ بهره در آمریکا، به پایینترین سطح در ۲۰ سال گذشته رسید.
برابری نسبی ارزش دو واحد پولی پس از آن رخ می دهد که ارزش یورو در ۱۴ ماه گذشته در مقایسه با دلار آمریکا نزدیک به ۲۰ درصد کاهش یافته است.
نقش دلار به عنوان یک واحد پولی قابل اعتماد برای سرمایه گزاران طی هفته های اخیر پررنگ تر شده و دلار در برابر واحدهای پولی متعدد به بالاترین ارزش برابری اش در ۲۰ سال اخیر رسیده است.
ارزش یورو سهشنبه به اندکی بیش از یک دلار (۱.۰۰۰۰۵) تنزل یافت که این پائین ترین سطح آن از ماه دسامبر سال ۲۰۰۲ میلادی تا کنون است. یورو با توجه به تأثیر افزایش مستمر بهای گاز طبیعی و جنگ روسیه در اوکراین آسیب پذیرتر شده است.
یکی دیگر از محرک های اصلی سقوط اخیر یورو، سیاست های پولی سست بانک مرکزی اروپا بوده است. در حالی که فدرال رزرو آمریکا در سال جاری سه بار نرخ بهره را در تلاش برای مبارزه با تورم افزایش داده است، بانک مرکزی اروپا تاکنون از افزایش نرخ ها خودداری کرده است.
همزمان، ارزش بازار سهام نیز رو به کاهش گذاشت و این در حالی است که چشم انداز سخت شدن مقررات بانک مرکزی اروپا در کنار نگرانی پیرامون سلامت بنیه اقتصادی در این حوزه مالی موجبات نگرانی بسیاری از سرمایهگذاران را فراهم آورده است.
سارا هیوئین، اقتصاددان ارشد در شرکت بانکداری و مالی بریتانیایی موسوم به «استاندارد چارترد»، تصریح میکند که در این برهه از زمان ظاهراً یورو از پشتیبانی چندانی بهرهمند نیست.
به گفته خانم هیوئین، یورو تنها به بهای سوخت واکنش نشان نمیدهد بلکه متأثر از شکاف ظاهری در داخل بانک مرکزی اروپا بر سر گستره افزایش نرخ بهره است.
ترس و نگرانی از تداوم بحران در اروپا به موازات اعمال محدودیتهای جدید ناشی از همه گیری کرونا در کشور چین که موجب اختلال تجارت با شهرهایی همانند شانگهای، هسته مرکزی داد و ستد چین، شده است، از دیگر عوامل تاثیرگذار بر این روند عنوان شدهاند.