درپی تاخیر صدور مجوز ترخیص تجهیزات هیات نظارت اتحادیه اروپا بر انتخابات ریاست جمهوری مصر، رئیس آن هیات روز دوشنبه در قاهره، با بیان این که مسئولان مصری از روی عمد نمی خواستند مانع از ماموریت هیات اروپایی شوند، گفت آماده است ناظران خود را به آن کشور اعزام کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز ماریو دیوید همچنین گفت تجهیزاتی که برای نظارت بر انتخابات مصر استفاده خواهد شد، در بیش از صد انتخابات مختلف در سراسر جهان استفاده شده اند و افزود «مراحل اداری باید طی می شد و ما خوشحالیم که مسائل حل شدند و می توانیم ماموران خود را به سراسر مصر اعزام کنیم».
پس از برکناری محمد مرسی در تابستان سال گذشته، مردم مصر برای انتخاب رییس جمهوری جدید آن کشور در روزهای ۵ و ۶ خرداد ماه (۲۶ و ۲۷ ماه مه) به پای صندوق های رای خواهند رفت و انتظار می رود عبدالفتاح السیسی رییس ستاد ارتش مصر، در رقابت با حمدین صباحی سیاستمدار چپ گرای مصری، برنده این انتخابات باشد.
گروه اسلامگرای اخوان المسلیمن، حامی اصلی اولین رییس جمهور مصر پس از سرنگونی حسنی مبارک، که فعالیت آن در ممنوع اعلام شده و صدها نفر از اعضا و هواداران آن دستگیر و به اعدام و مجارات زندان محکوم شده اند، برکناری مرسی توسط ارتش را کودتا می دانند و انتخابات پیش رو را «نمایشی مسخره» خوانده اند.
السیسی در تبلیغات انتخاباتی اش اعلام کرده است که اولویت اصلی برنامه های دولت او، در صورتی پیروزی در انتخابات، برقراری و حفظ ثبات و برداشتن گام های بلند جهت توسعه کشور و کاهش فقر، پس از سه سال آشوب و خشونت در مصر خواهد بود.
روزنامه نیویورک تایمز روز ۱۶ اردیبهشت ماه در گزارشی به از مقام های آمریکایی و مشاوران مرسی نوشت که دولت باراک اوباما ریسس جمهوری ایالات متحده تا آخرین ساعات پیش از سرنگون کردن محمد مرسی در تیر ماه ۱۳۹۲ سخت تلاش کرد با گفتگو با طرفین و با هدف جلوگیری از بروز خشونت بیشتر، به راه حلی برای بحران بوجود آمده دست پیدا کند.