یکی از اقوام اسماعیل (سمکو) مولودی، معترضی که چهارشنبه شب در تظاهرات مهاباد هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد، میگوید که مأموران حکومتی او را با «قناسه دوربیندار» هدف قرار دادند و در بیمارستان جان باخت.
فرامرز سجیم، پسرعمه آقای مولودی، روز پنجشنبه ۵ آبان در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا گفت که او «در تظاهرات شب چهارشنبه حضور داشته» و «حدود ساعت ۹ الی ۹:۳۰» مورد «هدف گلوله قناسه (اسلحه دوربیندار) قرار گرفته، «بهشدت مجروح شده و همین که به بیمارستان مهاباد رساندهاند، همان جا جان داده» است.
به گفته پسرعمه سمکو مولودی، «حدود دو ساعت بعد، نیروهای جمهوی اسلامی پدر و عموهای او را احضار میکنند و با تهدید و ارعاب میگویند حق ندارید برایش مراسم بگیرید و همین شب باید جنازه را دفن کنید» اما پدر این جوان کشتهشده، گفته «مردم مرا میشناسند و من چنین کاری نمیکنم» و «تسلیم نیروهای امنیتی نمیشود.»
آقای سجیم میگوید مقامات به پدر اسماعیل (سمکو) مولودی گفتهاند که «پسر شما هدف گلوله نیروهای کومله و دموکرات قرار گرفته» و آقای مولودی پاسخ داده است: «شما مردم را چه فرض کردهاید؟ گلوله از سمت پاسگاه شما شلیک شده و نیروهای کومله و دموکرات در پاسگاه شما چه کار میکنند؟ اگر آنها هستند، چرا به مردم شلیک میکنند و نیرویی از سمت شما کشته نمیشود؟ این حرفها را نه ما و نه مردم باور نمیکنیم.»
مراسم خاکسپاری اسماعیل مولودی، معترضی که چهارشنبه شب در مهاباد کشته شد، ساعت ۹ صبح پنجشنبه برگزار شده و شرکتکنندگان که به گفته آقای سجیم تعدادشان به «۱۰ هزار نفر» میرسید، علیه جمهوری اسلامی شعار دادهاند و «نیروهای حکومتی جرئت نکردهاند به سمت گورستان بروند» چرا که «مردم خشمگین بودند.»
آقای سجیم میگوید: «داییهای من خودشان را به بیمارستان رساندهاند و بهزور جنازه را به همان شکل خونآلود، بردهاند و شستهاند و در مسجد نگه داشتهاند. از آنجا که نیروهای رژیم سابقه ربودن جنازههای مردم را دارند، صدها نفر در آن جا در مسجد و دور و بر مسجد تا صبح نگهبانی دادهاند تا نتوانند جنازه را بربایند.»
به گفته پسرعمه اسماعیل (سمکو) مولودی، «گلوله به کمر» او «برخورد کرده و از سمت دیگر خارج شده» و «در چند متری ایشان حداقل سه نفر دیگر هدف گلوله قرار گرفتهاند و بهشدت مجروح شدهاند. آقای سجیم میگوید: «۱۰ دقیقه پیش از این مصاحبه متوجه شدم که یکی دیگر از آنها (نیز) جان سپرده است.»
پسرعمه آقای مولودی او را جوانی «سرزنده و شاداب و سرحال» و «فردی مثبت و پرانرژی» توصیف میکند که «شغل آزاد داشت؛ ازدواج کرده بود و دختری هفت یا هشت ساله دارد.»
او تأکید میکند که سمکو مولودی «هیچ تعلق سیاسی به هیچ یک از احزاب نداشت.» او توضیح میدهد: «اعتقاد به مبارزه علیه جمهوری اسلامی نه فقط برای سمکو، بلکه در میان جوانان ایرانی و مخصوصا در کردستان همیشه دیده میشود. کردستان ایران همیشه یک فضای امنیتی داشته، مردم را گرفتهاند و شکنجه کردهاند و اعدام کردهاند. بنابراین آشنا شدن جوانان و بلوغ سیاسی جوانان در کردستان بیشتر از جاهای دیگر است» و «شرکت او در تظاهرات به همین دلیل بوده است.»
دور جدید اعتراضات از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استانهای کشور جریان داشته است.
در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنهای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنهای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه، روحت شاد» داده شده است.
مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانوادهاش از سقز به تهران سفر کرده بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.