لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۲۴

وزیر نیرو جمهوری اسلامی می‌گوید «تابستان سخت» در پیش است


در حالی که مقامات جمهوری اسلامی با بحران‌های متعدد از جمله کمبود انرژی، آلودگی شدید هوا، و افزایش روزمره قیمت دلار روبه‌رو هستند که روزهای متمادی ایران را به تعطیلی کشانده، وزیر نیرو اعلام کرد که دولت برای «تابستان سخت» آماده می‌شود و گذر از آن «به این سادگی نیست.»

عباس علی‌آبادی وزیر نیروی دولت جمهوری اسلامی با بیان این که در تابستان گذشته ایران با ناترازی ۲۰ هزار مگاواتی مواجه بود، پیش‌بینی کرد: «این رقم در تابستان پیش رو به ۲۵ هزار مگاوات می‌رسد. خدا کند که نرسد!»

او گفت: «واقعیت این است که ناترازی انرژی وجود دارد. واقعیت این است که گاز در زمستان به میزان کافی نیست. وزارت نفت هم نمی‌تواند ظرف دو ماه آن را جبران کند. این امکان‌پذیر نیست.»

علی‌آبادی که در نشست ویژه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس سخن می‌گفت، تأکید کرد که «ناترازی بزرگ در تابستان گرم در راه است» و افزود: «در زمستان سرد کت یا لباس گرم می‌پوشیم، اما عبور از تابستان به این سادگی نیست.»

بسیاری از اقتصاددانان مستقل می‌گویند «ناترازی» کلمه ابداعی مقامات جمهوری اسلامی برای طفره رفتن از اذعان به ابربحران‌های اقتصادی در کشور است.

از سوی دیگر، ابعاد کمبود و بحران انرژی در ایران هر روز گسترده‌تر می‌شود به طوری که کارشناسان از آن به عنوان زنگ خطر «فروپاشی اقتصادی» نام می‌برند و دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی از قطع گاز ۱۲ مجتمع پتروشیمی خبر داده است.

در حالی که مقامات جمهوری اسلامی از حل بحران‌هایی از جمله آلودگی هوا، کمبود برق، و کنترل نرخ ارزهای خارجی درمانده‌اند و تلاش می‌کنند آن را به آن چه «عملیات روانی دشمن» می‌نامند نسبت دهند، ناظران کارگزاران حکومت را «جماعتی هپروتی» و عامل «سونامی ورشکستگی» می‌دانند.

سلمان ذاکر، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی دیروز یک‌شنبه نسبت به بروز «قحطی» در ایران هشدار داده و گفته است در صورت «ادامه ناترازی‌‌ها در این سطح، احتمال بروز قحطی» وجود دارد.

در این حال، شاهزاده رضا پهلوی از ایرانیان خواسته که «فراتر از خواسته‌های صنفی،‌ پشتیبان و حامی اعتراضات یکدیگر باشند»، چرا که به تأکید او «با همبستگی و اتحاد همه اقشار ملت ایران است که می‌توان به هدف بزرگ‌تر که آزادی و نجات ایران است، دست یافت.»

جمشید اسدی، اقتصاددان، به صدای آمریکا گفته که روند سقوط ریال در مقابل دلار از کنترل مقامات جمهوری اسلامی خارج شده و «اقتصاد ایران به مدیریت نظام ولایی از پاسداشت ارزش‌های سرمایه‌ای و مالی کشور ناتوان است. این سقوط صورت گرفته و هیچ چتر نجاتی وجود ندارد.»

XS
SM
MD
LG