ابعاد کمبود و بحران انرژی در ایران هر روز گستردهتر میشود به طوری که کارشناسان از آن به عنوان زنگ خطر «فروپاشی اقتصادی» نام میبرند و در همین راستا در تازهترین مورد، دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی از قطع گاز ۱۲ مجتمع پتروشیمی خبر داده است.
به گزارش رسانهها احمد مهدوی ابهری گفته «امیدواریم با کاهش ۱۰ درصدی مصرف بخش خانگی که صنعت پتروشیمی برای تشویق مردم به صرفهجویی ورود کرده، گاز بیشتری به واحدهای پتروشیمی تخصیص یابد.» به گفته مهدوی قطع گاز ۱۲ پتروشیمی برای کشور زیبنده نیست.
وبسایت «اکو ایران» به همین بهانه به موضوع کمبود گاز پرداخته و نوشته این مسئله نه تنها صنایع بزرگی چون پتروشیمی را تحت تأثیر قرار داده، بلکه در دیگر بخشهای صنعتی و خانگی نیز مشکلاتی جدی ایجاد کرده است.
این رسانه تاکید کرده که از یک سو، مصرف بالای انرژی در کشور و از سوی دیگر، عدم توازن در تأمین و توزیع گاز، «زنگ خطر» را برای زیرساختهای انرژی کشور به صدا درآورده است.
پیشتر نیز انجمن صنایع فولاد کشور اعلام کرده بود که محدودیت ۲۰ تا ۵۰ درصدی گاز صنایع فولادی از نیمه مهر ماه آغاز شده است.
قطع برق و گاز خانگی و صنایع در پی بروز بحران تامین انرژی در ایران شدت گرفته است و بر خلاف سالهای گذشته، کمبود انرژی دیگر محدود به فصل گرم یا سرد سال نیست و در تمامی ماهها این معضل وجود دارد.
حسین عبده تبریزی، اقتصاددان و استاد دانشگاه شریف دوم دی ماه نسبت به بروز یک «ابر بحران» در زمینه انرژی هشدار داده و گفته بود «ممکن است به این برسیم که در هفته تنها سه روز برق داشته باشیم یا دو روز در هفته بنزین داشته باشیم و باقی روزها کار نکنند.»
عبده تبریزی که در دوران انتخابات مسعود پزشکیان او را یکی از افراد اصلی تیم اقتصادی خود معرفی کرده بود، در پاسخ به این سوال وبسایت «اقتصاد ۱۰۰» در مورد ریشه اصلی ناترازی انرژی تاکید کرده است: «با گران کردن برق مشکل حتما حل نمیشود و نقطه شروع هم نیست.»
هشدارها نسبت به شدت گرفتن ناترازیها از جمله در حوزه انرژی و حتی دستمزدها در برابر هزینههای خانوار از نگاه کارشناسان دیرهنگام است و از نگاه آنها شرایط از مرز هشدار هم عبور کرده است. این در حالی است که دولت پزشکیان در ماههای ابتدایی فعالیت خود تنها با رویکرد افزایش قیمتها سعی در مدیریت اقتصاد داشته و همین موضوع در نگاه بسیاری از کارشناسان به بدتر شدن شرایط معیشتی مردم منجر شده است.