عذرا عبدالفتاح فعال مصری در سال ۲۰۱۱ میلادی به شکل گیری اعتراضات خیابانی در مصر کمک کرد و حتی نامزد دریافت جایزه صلح نوبل شد اما پنج سال پس از سرنگونی حسنی مبارک دیکتاتور پیشین مصر، این فعال حقوق زنان با نوعی حس طرد شدگی و حتی بی احترامی مردم در همان خیابانها روبروست.
خبرگزاری رویترز در گزارشی در همین زمینه، به نقل از عذرا عبدالفتاح مینویسد، "میگویند من خائن و مامور خارجیها هستم و این که ما کسانی هستیم که کشور را به نابودی کشاندیم."
وی در ادامه میگوید این حرفها را وقتی در خیابان قدم میزند میشنود، و مردم از او میپرسند "مگر مبارک چه مشکلی داشت؟"
خانم عبدالفتاح و گروه کوچکی از دیگر فعالان همراه او، زمانی از دید بسیاری در مصر، بهترین امید برای پایان فساد و سرکوب و آغاز دوران آزادی بیان و احترام حکومت به حقوق شهروندان در آن کشور بودند.
اما این روزها، وی روزگار خود را اغلب به تنهایی در آپارتمانی کوچک میگذراند؛ به این امید که مردم مصر، با وجود سرکوب هولناک منتقدان در عصر نوین کنونی، بار دیگر برای دموکراسی به پا خیزند.
این روزنامه نگار ۳۹ ساله در مصاحبه با رویترز، که در آپارتمان او در منطقه شیخ زائد در حومه قاهره انجام شد، گفت "نمی دانم مردم فردا به خیابانها خواهند ریخت، یا سال بعد، یا شاید سال بعد از آن ... انقلاب، خواست مردم برای آزادی، نان، عدالت و احترام است و مردم همچنان این خواستهها را دارند."
عذرا عبدالفتاح با امید به بازگردادن دموکراسی به مصر، به سازماندهی تظاهرات خیابانی که از ۲۵ ژانویه ۲۰۱۱ آغاز شد و هجده روز بعد به حکومت سی ساله حسنی مبارک پایان داد، کمک کرد.
پس از سرنگونی مبارک، نامزد اخوان المسلین به عنوان رئیس جمهوری انتخاب شد.
یک سال بعد، این گروه اسلامگرا توسط نظامیان سرکوب شد و عبدالفتاح السیسی، رئیس ستاد ارتش مصر، به قدرت رسید.