لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۵۶

مسمومیت و بستری شدن ۶۷ دانش‌آموز یک هنرستان دخترانه در زنجان


مسمومیت دانش‌آموزان در ایران
مسمومیت دانش‌آموزان در ایران

روز یکشنبه ۷ آبان ده‌ها دانش آموز هنرستان دخترانه کوثر شهر زنجان به علت مسمومیت در بیمارستان بستری شدند.

حسن اسم‌خانی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، با اعلام این که ۶۷ دانش‌آموز به چهار بیمارستان در زنجان منتقل شده‌اند، وضعیت عمومی همه دانش‌آموزانی را که در اثر «مسمومیت یا اضطراب ناشی از آن» به بیمارستان منتقل شده بودند، مناسب توصیف کرد.

او با بیان این که علت این مسمومیت در دست بررسی است، مدعی شد که مشکل عمده‌ دانش‌آموزان بستری شده در مراکز درمانی «بار روانی و اضطراب» ناشی از این رویداد بوده است.

در زمستان سال ۱۴۰۱ گزارش‌های متعددی از «حمله‌ شیمیایی» به مدارس و «مسموم‌سازی» شمار زیادی از دانش‌آموزان، در ده‌ها شهر ایران گزارش شد.

با گسترش مسمومیت دختران دانش‌آموز در ایران، گروهی از معترضان روز شنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ با تجمع مقابل ساختمان‌های آموزش و پرورش با سردادن شعار «دشمن ما همینجاست دروغ می‌گن آمریکاست» نسبت به شرایط موجود و «مسمومیت سریالی» دانش‌آموزان دختر اعتراض کردند.

رسانه‌های حکومتی و مقامات جمهوری اسلامی اما هرگونه «مسموم‌سازی»‌ را تکذیب و تلاش کردن این مسمومیت‌ها را به «تمارض»، «اضطراب» و «بمب‌های بدبو» نسبت داده‌اند.

همان زمان، شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرگزاری «ایلنا» گفته بود که این اقدام یک حرکت کاملاً سازمان‌یافته است.

پس از گذشت هفته‌ها از انتشار اخبار متعدد درباره بروز مسمومیت‌‌هایی در دانش‌آموزان مناطق مختلف کشور و حملات گازی به مدارس شهرهای گوناگون، سرانجام علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، به آن واکنش نشان داد و آن را «یک جنایت بزرگ و غیرقابل اغماض» خواند.

ساعاتی بعد ابراهیم رئیسی در جلسه ۱۵ اسفند هیئت دولت، مدعی شد که مسموم‌سازی‌ها «توطئه جدید دشمن برای ایجاد دلهره در دل دانش‌آموزان و والدین آنها و جنایتی ضدبشری» با هدف «التهاب‌آفرینی در جامعه و تشویش اذهان عمومی و هراس‌افکنی» است.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، نیز در سخنانی وعده داده بود که در صورت «دستگیر شدن» عوامل مسمومیت دانش‌آموزان، پرونده عوامل آن «به صورت ویژه و خارج از نوبت» رسیدگی خواهند شد.

این در حالی است که با آغاز تعطیلات نوروزی مدارس در ابتدای سال ۱۴۰۲ و فروکش کردن تب رخدادی و خبری «مسموم‌سازی» دانش آموزان کشور، دیگر هیچ خبر یا گزارشی از عوامل و آمران این حوادث از سوی هیچ‌کدام از مقامات جمهوری اسلامی به مردم ارائه نشد.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG