لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۳۷

موارد تازه «مسمومیت‌های سریالی»؛ حمله به مدارسی در تهران، کرمانشاه، سقز، و هرسین


مسمومیت دانش‌آموزان دختر در ایران. آرشیو
مسمومیت دانش‌آموزان دختر در ایران. آرشیو

در تازه‌ترین موارد مسمومیت‌های سریالی دختران دانش‌آموز در ایران، روز دوشنبه ١١ اردیبهشت مدارسی در شهرهای تهران، کرمانشاه، سقز، و هرسین هدف حمله قرار گرفت.

بنا بر ویدیویی مننتشرشده در رسانه‌های اجتماعی، به دختران دانش‌آموز در دبیرستان عفاف در تهران «حمله شیمیایی» شد.

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو نیز ویدیویی از «حمله شیمیایی» به دبیرستان دخترانه جعفری در کرمانشاه منتشر کرده و افزوده در نتیجه آن دست‌کم ۴۰ دانش‌آموز دانش‌آموز به بیمارستان محمد کرمانشاهی منتقل شدند و وضعیت جسمانی شماری از آنها وخیم گزارش شده است.

در سقز، مدارس بنت‌الهدی و معراج هدف «حملات شیمیایی» قرار گرفت و شماری از دانش‌آموزان به مراکز درمانی منتقل شده‌اند.

در ویدیویی دیگر، نیروهای یگان ویژه دیده می‌شوند که به دبیرستان دخترانه معراج سقز هجوم برده‌اند و سر یکی از دانش‌آموزان بر اثر ضربه نیروهای امنیتی زخمی شده است.

شبکه حقوق بشر کردستان نیز ویدیویی از نیروهای یگان ویژه را در مقابل دبیرستان دخترانه «معراج» در محله «شاناز» سقز منتشر کرده است.

به گزارش هه‌نگاو، مدرسه فاطمه شهرستان هرسین در استان کرمانشاه نیز «هدف حمله شیمیایی قرار گرفته و به دلیل نبود امکانات، آمبولانس از بیستون به این شهر اعزام شده است.» هه‌نگاو افزوده است: «مسئولان این مدرسه ورود والدین را ممنوع و درب اصلی را مسدود کردند.»

  • رویکرد امنیتی و منع اطلاع‌رسانی

با افزایش موارد مسمومیت در مدارس ایران، وزارت کشور کسانی را که اطلاع‌رسانی‌ کنند به برخورد قضایی تهدید کرد.

روزنامه «هم‌میهن» در گزارشی در روز سیزدهم اسفند، از منع اعضای کادر درمان برای اطلاع‌رسانی در مورد مسمومیت‌ها خبر داده بود.

در این گزارش گفته شده بود که آنها تمایلی به صحبت در این رابطه ندارند و نگران پیامدهای اطلاع‌رسانی و برخوردهای احتمالی از سوی مدیران بیمارستان هستند. این گزارش همچنین تأکید کرد که بر خلاف صحبت‌های وزیر بهداشت که «نوعی سم خفیف» را عامل مسمومیت‌ها دانسته است، خبرهای رسیده از بیمارستان‌ها حاکی از آن است که مسمومیت‌ها، «چندان خفیف» هم نبوده است.

به استثنای چند مدرسه پسرانه، بیشتر مسمومیت‌ها در مدارس دخترانه و عمدتا دولتی رخ داده است و بیشتر مقاطع راهنمایی و متوسطه هدف قرار گرفته‌اند.

وزارت اطلاعات در گزارش خود «هراس جمعی» را به کوتاه بودن میانگین حضور مراجعین در درمانگاه‌ها، بستری «تعداد اندکی» به دلیل اضطراب و درگیر شدن «تعداد انگشت‌شماری» از کادر مدرسه ارتباط داده است.

پژوهشگران، گروه‌های حقوق بشری و شماری از کشورها تأکید کرده‌اند که برای یافتن دلیل مسمومیت‌ها، «تحقیقات مستقل» لازم است و انجام چنین تحقیقاتی مستلزم آن است که «دسترسی به داده‌های بهداشتی که اغلب در ایران تحت حفاظت امنیتی قرار دارند» فراهم شود.

XS
SM
MD
LG