مادر مریم آروین، وکیل دادگستری که در فاصله کوتاهی پس از آزادی از زندان جان خود را از دست داد، اعلام کرد علت مرگ دخترش وقایع رخ داده در جریان بازداشت و «وصل سرم» در زندان بوده است.
طیبه نظری روز دوشنبه هشتم خرداد در اینستاگرام نوشت به دخترش که به دلیل دفاع از موکل بازداشت شده بود، «به بهانه آرامبخش و مسکن و تقویتی» در زندان «سرم وصل کرده» و او را «نابود» کردهاند.
او میگوید پزشک زندان در نامهای آسیبهایی که به مریم آروین رسید، تأیید کرده بود.
طیبه نظری همچنین تأکید کرده که یک هفته پس از مرگ دخترش، شعبه ۱۰۳ کیفری، حکم غیابی «۱۵ ماه زندان، یک میلیون [تومان] جریمه، و ۴۰ ضربه شلاق» نیز برای خودش صادر کرده که سپس تعلیق شده است.
مادر مریم آروین همچنین با شرح خشونت در بازداشت، گفته یک مأمور زن به نام «زهرا علیزاده» معروف به «مبینا» به همراه مأمور «اطلاعات نیروی انتظامی به نام «حمید زیدآبادی» او را در راهرو دادسرا «دستبند زده» و «به خاک میکشاندند.»
به گفته مادرش، مریم آروین ۲۹ ساله، وکیل داوطلب «پروندههای محرومین» و «بچههای بهزیستی و بچههای کار» بود که «بیش از دو ماه از عقدش نمیگذشت.»
خانم آروین عضو کانون وکلای استان کرمان بود. او ۹ آذر ۱۴۰۱ حین دفاع از موکلانش که از معترضان بازداشتی کرمان بودند، در صحن دادگاه سیرجان بازداشت شد.
مقامات قضایی همچنین مادر او، طیبه نظری، را نیز که برای پیگیری به آن جا مراجعه کرده بود بازداشت کرده بودند.
مریم آروین ۲۱ آذر به قید کفالت آزاد شد و قرار بود در روزهای بعدی رأی دادگاه برای او صادر شود، اما به طرز مشکوکی درگذشت.
در ماههای گذشته شماری از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری، پس از آزادی به طور مشکوک درگذشتهاند و علت مرگ آنها «خودکشی» اعلام شده است.
مرگ چند زندانی پس از آزادی همچون محسن جعفریراد، عرشیا امامقلیزاده، یلدا آقافضلی، و هستی حسینپناهی پرسشهای بسیاری درباره نحوه برخورد مقامات جمهوری اسلامی با زندانیان ایجاد کرده است.
فشار بر وکلای دادگستری در ایران پس از آغاز اعتراضات سراسری در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، شدت گرفته است و دهها حقوقدان بازداشت و یا به مراجع قضایی احضار شدهاند.
پیش از این، بهنام داراییزاده، حقوقدان، به صدای آمریکا گفت که فشارهای ماههای گذشته بر وکلا در سه دهه گذشته «بیمانند» بوده است.