درگذشت داوود روستایی نقاش ایرانی آمریکایی ساکن لسآنجلس با واکنشهای زیادی در شبکههای اجتماعی همراه بود و بسیاری از کاربران به ویژه ایرانیها یاد و خاطره او را گرامی داشتند.
برخی از نشریات و سایتهای هنری مانند «د رپ» نیز با انتشار مطالب متنوعی به بررسی جنبههای مختلف زندگی این نقاش نوآور پرداختند.
به نوشته «د رپ»، داوود روستایی که ساکن لسآنجلس بود، شهری که در ۲۴ سال گذشته آن را خانه مینامید، این هفته بصورت غیرمنتظرهای در ۶۳ سالگی درگذشت.
داوود روستایی در سال ۱۳۳۸ در ایران متولد شد و در اواخر دهه ۷۰ میلادی در هنرستان هنرهای زیبای تهران تحصیل کرد تا اینکه انقلاب بوقوع پیوست.
او به خاطر هنرش که از دید حکومت جدید «براندازانه» بود به دو سال زندان محکوم شد. این هنرمند پس از آزادی به شهر هامبورگ رفت و از آلمان تقاضای پناهندگی کرد.
داوود روستایی در این دوره به سبک هنری «نئواکسپرسیونیسم» روی آورد. او قلممو را رها کرد و فقط با انگشتانش شروع به نقاشی کرد و تکنیکی را به نام «کریپتورئالیسم» پدید آورد.
او در سال ۲۰۲۲ به «نیوزنیشن» گفت که «کریپتورئالیسم» بیان معنای پنهانی است که از طریق تصاویر لایهای آشکار میشود، که مستلزم مشارکت فعال ناظر (بیننده) است.
از مجموعهداران مشهور آثار این نقاش ایرانی میتوان به پال مککارتنی، آنتونی هاپکینز، و هیلاری کلینتون اشاره کرد. نقاشیهای او در حال حاضر موزه هنرهای معاصر پکن، ونکوور، و گالری هنری «پشمین» در شانگهای و هامبورگ به نمایش گذاشته شده است.
داوود روستایی در ماه مه ۲۰۲۲ تعدادی از نقاشیهای خود را برای کمک به مردم اوکراین حراج کرد که برخی از آنها به قیمت صدها هزار دلار فروخته شد.
او در آن هنگام به «نیوزنیشن» گفت :«بسیار خوشحالم که میتوانم کمک کنم. بهعنوان کسی که بیعدالتی سیاسی، انقلاب، و جنگ را تجربه کرده است، دیدن تجربهای مشابه از سوی دیگران، همیشه بر من تأثیر عمیقی میگذارد. آنچه در حال حاضر در اوکراین اتفاق میفتد، وحشتناک است.
داوود روستایی علاوه بر نقاشی در زمینه مجسمهسازی نیز فعال بود و آثار متنوعی در این زمینه خلق کرد.
در ماه ژانویه، پیتر فرانک، منتقد هنری لسآنجلس در مجله «وایتهات» درباره روستایی نوشت :«نقاشی که خود در جریان تاریخ، نه فقط تاریخ هنر، بلکه تاریخ بشریت در گردش است، روشی برای نمایش و پنهان کردن تصویر و معنا پیدا کرده است.»
داوود روستایی از منتقدین حکومت ایران بود و در بسیاری از تظاهرات مخالفان حکومت به ویژه در شهر لسآنجلس شرکت داشت.
او در برخی از این گردهماییهای اعتراضی یا برنامههای تلویزیونی فارسیزبان در همان محل نقاشی میکشید و با تمرکز بر نمادهای باستانی و فرهنگی ایران، آثاری در اعتراض به جمهوری اسلامی خلق میکرد.