لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۳۲

گزارش یک آدم‌ربایی؛ داریوش فرهود: گفتند در مقابل تصمیمات «مطیع محض» نیستید


داریوش فرهود، عضو فرهنگستان علوم پزشکی و معروف به پدر علم ژنتیک ایران
داریوش فرهود، عضو فرهنگستان علوم پزشکی و معروف به پدر علم ژنتیک ایران

داریوش فرهود، عضو فرهنگستان علوم پزشکی، اعلام کرد در بازجویی اخیر افراد لباس شخصی به او گفته‌اند چرا به مقامات حکومتی «بی‌احترامی و توهین» و به «رخدادهای پزشکی» اعتراض می‌کند.

به گزارش روزنامه اعتماد چاپ تهران در روز پنج‌شنبه ۱۲ آبان، داریوش فرهود، دانشمند ایرانی ۸۵ ساله و معروف به پدر علم ژنتیک ایران، درباره ربوده‌شدنش می‌گوید، ۳۶ ساعت در اختیار نیروهای لباس شخصی بوده و در این مدت نه خوابیده و نه چیزی خورده است.

آقای فرهود صبح یک‌شنبه توسط نیروهای لباس شخصی مقابل منزل خود در تهران ربوده شد و تا ساعت ۵ بعدازظهر دوشنبه در مکانی نامعلوم تحت بازداشت آنها بود.

عضو فرهنگستان علوم پزشکی در شرح اتفاقاتی که در آن ۳۶ ساعت برایش افتاده است، توضیح داد: «آنها به صراحت درباره مصاحبه‌های من صحبتی نداشتند، اما گفتند ما صدای شما را ضبط كرده‌ایم كه در صحبت‌های‌تان به مجریان حكومتی بی‌احترامی و توهین كرده‌اید.»

او با بیان این که فایل ضبط‌ شده مورد ادعا، به او نشان داده نشد، تأکید کرد که بازجوها «لابه‌لای صحبت‌های‌شان می‌گفتند كه شما به رخدادهای پزشكی اعتراض می‌كنید و در مقابل تصمیمات مملكتی مطیع محض نیستید.»

داریوش فرهود از منتقدان سیاست‌های جمهوری اسلامی از جمله ممنوعیت غربالگری جنین و قانون جوانی جمعیت است و سند همکاری‌ ۲۵ ساله ایران و چین را به «معاهده‌های شرم‌آور دوران قاجار» و «زنگ خطری برای جوانان نخبه» ایرانی توصیف کرده است.

او به روزنامه اعتماد گفت: «انسان‌ها اعتراض و انتقاد می‌كنند، به‌‌خصوص اگر انسانی معلم باشد و به‌ خصوص اگر انسانی بیش از ۴۲ كشور جهان را گشته باشد. كار من انتقاد است. نقش من همین است.»

آقای فرهود پیش‌تر به خبرگزاری دانشجویان ایران نیز در شرح نحوه بازداشت خود گفته بود روز یک‌شنبه هشتم آبان دو فرد با لباس مشکی که «مانند مأموران بودند» ضمن سلام و علیک گرم، «سوار خودرو من شدند. سپس من را به مکانی بردند و سوار خودرو دیگری کردند.»

ایسنا به نقل از حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران، از بازداشت «عوامل ربایش» آقای فرهود خبر داده است.

این خبرگزاری پیش‌تر گزارش داده بود که هیچ‌یک از نهادهای امنیتی داریوش فرهود را بازداشت نکرده‌اند و «موضوع دستگیری ایشان صحت ندارد.»

ربودن چهره‌های سیاسی و فرهنگی و حتی قتل آنها، پیش از این در جمهوری اسلامی سابقه داشته که مشهورترین آن کشته شدن نویسندگان در جریان قتل‌های زنجیره‌ای است.

در جریان اعتراضات سراسری، حمایت پزشکان از معترضان چشمگیر بوده و علاوه بر برگزاری چند تجمع، چهره‌های شاخص بهداشت و درمان از جمله دکتر موید علویان رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ و دکتر محمد رازی، قائم مقام این نهاد صنفی استعفا داده‌اند.

همچنین دکتر پریسا بهمنی، متخصص جراحی عمومی، بر اثر حمله مأموران به تجمع مقابل ساختمان نظام پزشکی تهران کشته شده است.

XS
SM
MD
LG