لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۱۲

مرکز اطلاع‌رسانی پلیس تهران ادعای «فرمانده» خود را در مورد بازداشت راننده مهاجم «اسنپ» رد کرد


حمله راننده اسنپ به زن مسافر که حجاب اجباری نداشت. عکس از ویدیو.
حمله راننده اسنپ به زن مسافر که حجاب اجباری نداشت. عکس از ویدیو.

در حالی که فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ اعلام کرده یک راننده تاکسی اینترنتی اسنپ پس از «درگیری فیزیکی» با زن جوان مسافر بازداشت شده، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس این خبر را تکذیب کرد و گفت پرونده «در مرحله انجام تحقیقات» است.

روزنامه همشهری متعلق به شهرداری تهران چهارشنبه هشتم شهریور در گزارشی به نقل از عباس‌علی محمدیان، فرمانده انتظامی تهران بزرگ، نوشت که «راننده خودرو اینترنتی که ۳۳ ساله است، دستگیر شده و تحقیقات در این خصوص ادامه دارد.»

در این حال، این روزنامه در گزارشی دیگر به نقل از بابک نمک‌شناس، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس تهران، این خبر را «تکذیب کرد» و گفت که «پرونده در دست پیگیری و در مرحله انجام تحقیقات است.»

بنا بر ویدئوی منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی، یک راننده اسنپ در حالی که از خودرو پیاده می‌شود و قفل فرمان را بر می‌دارد، زن جوانی را که مسافر اوست، به‌زور از بیرون می‌کشد و او را کتک می‌زند.

تصویر منتشر شده نشان می‌دهد که مسافر در حال دفاع از خود حجاب اجباری بر سر ندارد.

گروه حقوقی «دادبان» که گزارش‌ها از نقض حقوق بشر در ایران را دنبال می‌کند، در توییتی با انتشار این ویدئو گزارش داد که «یک راننده ناهی از منکر به مسافر زن به خاطر نداشتن حجاب اجباری مسافر، با قفل فرمان به سوی او حمله‌ور می‌شود.»

اما فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفته «اختلاف و درگیری بین راننده و مسافر» به «امر به معروف» ربط ندارد و «دعوای آنها به خاطر روشن کردن کولر ماشین بوده است.»

محمدیان همچنین گفته که با شکایت زن جوان در کلانتری ۱۲۷ نارمک، «اقدامات قانونی» شروع شده و راننده «دستگیر شده است»، اما رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس، بازداشت این راننده را تکذیب کرده است.

درگیری راننده تاکسی‌های اینترنتی با زنان مسافر که به حجاب اجباری تن نمی‌دهند، پیش از این نیز سابقه داشته؛ اقدامی که از سوی رسانه‌های وابسته به جمهوری اسلامی حمایت شده است.

تبلیغ صدا و سیما برای راننده «اسنپ» که «آتش به اختیار» عمل کرد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

در ماه‌های گذشته و با آغاز اعتراضات سراسری پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، نافرمانی مدنی علیه حجاب اجباری در ایران افزایش یافت و برای چند ماه حضور گشت ارشاد در خیابان‌ها کمرنگ شد. در این حال، مقامات جمهوری اسلامی راهکارهای دیگری از جمله پلمب اماکن خدماتی و توقیف خودروها به دلیل حضور زنان بدون حجاب مصوب حکومتی را به اقدامات پیشین خود در مقابل زنان افزودند.

زن جواب می‌گوید از کنار گشت ارشاد راحت گذشت اما یک راننده گفت کلاه بگذار!
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:32 0:00

همچنین برخی کارشناسان پیش از این نسبت به افزایش درگیری‌های شهری به دلیل اعمال فشار برای رعایت حجاب اجباری هشدار داده‌اند.

از جمله، علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری، گفته که تصویب لایحه «عفاف و حجاب» در مجلس شورای اسلامی و ارسال آن به شورای نگهبان گفت که اجرای این لایحه عملا پتانسیل خشونت شهری در ایران را چندین برابر افزایش خواهد داد.

همچنین طناز کلاهچیان، حقوقدان، درباره لایحه «عفاف و حجاب» به صدای آمریکا گفته است که حتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز ترجیح داده‌اند امضایشان پای این لایحه نباشد.

پیش از این، جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفته بود: «پس از کشته شدن مهسا امینی و اعتراضات مردمی؛ مردم ایران حالا باید بتوانند برای خودشان تصمیم بگیرند و زنان پوشش خودشان را انتخاب کنند.»

همچنین، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، در پاسخ به پرسش خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا گفته است که جمهوری اسلامی از اعتراضات اخیر عبرت نگرفته است.

XS
SM
MD
LG