لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۱۲

چین و روسیه از طریق حضور سایبری اهداف خود را در آمریکای لاتین پیش می‌برند


عکس تزئینی است
عکس تزئینی است

چین و روسیه با افزایش حضور سایبری در آمریکای لاتین، از طریق «پخش اطلاعات نادرست، جرایم سایبری و مداخله در انتخابات» برای پیشبرد اهداف خود در منطقه تلاش می‌کنند.

به‌گزاش نشنال اینترست، کمپین‌های «ارائه اطلاعات نادرست» از طریق پلتفرم‌های اسپانیایی‌زبان دولتی در رسانه‌های اجتماعی، «حملات سایبری» مانند حملات گروه باج‌افزار روسی موسوم به «کونتی» علیه سازمان‌های دولتی کاستاریکا و پرو در ماه‌های اخیر و همچنین «انتقال دانش» و زیرساخت امنیت سایبری، نمونه‌هایی از این‌ دست است.

مجله آمریکایی نشنال اینترست، با معرفی ونزوئلا به‌ عنوان نمونه‌ای بارز در این زمینه، این کشور را یک «مرکز سایبری چین و روسیه» در نزدیکی آمریکا توصیف می‌کند.

یک مثال از آن‌ چه در ونزوئلا روی داده، سیستم موجود در کارت ملی است.

با استفاده از سیستم به‌ کار گرفته‌ شده در کارت ملی، هوگو چاوز رهبر سوسیالیست ونزوئلا در سال ۲۰۰۸ به‌ پیروی از چین شروع به طراحی برنامه‌هایی کرد که با استفاده از فناوری چینی‌ها ظرفیت‌های ردیابی و نظارت بر مردم را افزایش دهد.

شرکت مخابراتی چینی «زد.تی.ای‌ کورپوریشن» که قراردادی به‌ مبلغ حدود ۷۰ میلیون دلار را با ونزوئلا بسته‌ است، کارشناسانی را برای توسعه و اجرای این فناوری به این کشور آمریکای لاتین اعزام کرد.

شواهدی بسیار وجود دارد که دولت ونزوئلا از این کارت‌ها برای کنترل مردم استفاده می‌کند.

همچنین گفته‌ شده که روسیه نیز دانش امنیت سایبری خود را در اختیار دولت مادورو، قرار داده‌ است.

در همین راستا ریک اسکات، سناتور جمهوری‌خواه از فلوریدا در توییتر نوشت: «چین و روسیه بر افزایش نفوذ خود در آمریکای لاتین و در سراسر جهان متمرکز هستند.»

او افزود: «ما باید با قدرت در برابر این دشمنان بایستیم و مقابل این تجاوزهای ناروا عقب‌نشینی نکنیم.»


بر اساس استدلال نشنال اینترست، دانش سایبری چین و روسیه در خاک کشورهای آمریکای لاتین، یک تهدید برای ایالات متحده، منطقه و همچنین یک تهدید جهانی محسوب می‌شود.

روبرتو اوبل، محقق برزیلی می‌گوید شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد ونزوئلا در دو دهه گذشته نه‌تنها به چین، بلکه از نظر همکاری تجاری، اقتصادی و سیاسی و همچنین جرایم سایبری به کشورهایی دیگر مانند روسیه، ایران و سوریه نیز نزدیک‌تر شده است.

او این مهم را «سایبر ژئوپلیتیک، یعنی ژئوپلیتیک فضای مجازی» می‌نامد، به این تعبیر که امروزه هرکجا نوعی همکاری بین کشورها وجود دارد، به احتمال بسیار قوی، این همکاری به حوزه سایبری نیز کشیده می‌شود.

این استاد دانشگاه، موضوع اخیر را برای همه کشورها نگران‌کننده قلمداد می‌کند.

آقای اوبل افزوده که دبیرکل سازمان ملل متحد، در سپتامبر ۲۰۲۱ در مجمع عمومی سازمان گفت که درگیری بزرگ بعدی در بین ملل، از طریق یک حمله هکری رخ خواهد داد.

XS
SM
MD
LG