لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۲۶

انتقال بازداشت‌شدگان مهمانی‌های خصوصی طرقبه با «دستبند و پابند» به دادگاه


بازداشت‌شدگان در یک مهمانی خصوصی (آرشیو)
بازداشت‌شدگان در یک مهمانی خصوصی (آرشیو)

در حالی که دادستانی طرقبه خبر بازداشت ۱۷۳ شهروند در استان خراسان رضوی به دلیل حضور در مهمانی را تکذیب کرده است، یک منبع مطلع می‌گوید که بازداشت‌شدگان به زندان وکیل‌آباد مشهد منتقل شده‌اند و مقامات قضایی در «صحنه‌ای واقعا عجیب» آنها را با «دستبند، پابند، و لباس زندان» به دادگاه برده‌اند.

عضو خانواده یکی از بازداشت‌شدگان شامگاه جمعه در مشهد، دوشنبه ۳۰ مرداد گفت که به این افراد در طول ۲۴ ساعت «هیچ آب و غذایی به بازداشتی‌ها ندادند» و هشت صبح شنبه همگی آنها را به زندان وکیل‌آباد مشهد بردند.

این منبع مطلع به گروه حقوقی دادبان گفته است که «آنها را با دستبند، پابند، و لباس زندان به دادگاه آورده‌ بودند» و «صحنه‌ای واقعا عجیب بود.»

خبرگزاری صدا و سیما سه روز پیش به نقل از جانشین دادستانی شهرستان طرقبه شاندیز در استان خراسان رضوی اعلام کرد که ۱۷۳ تن در سه مهمانی خصوصی «مختلط» در این شهر بازداشت شدند.

این رسانه وابسته به جمهوری اسلامی همچنین به نقل از «قاضی جعفری» نوشت که «در این سه عملیات بیش از ۵۰ لیتر مشروبات الکلی کشف و ضبط و ۳۵ دستگاه خودرو نیز توقیف شد.»

این خبر سپس از سوی حسن محمدزاده، دادستان طرقبه، «تکذیب شد» و خبرگزاری دولتی ایرنا نوشت جعفری «مصاحبه‌ای در این خصوص انجام نداده است.»

در این حال، به گفته یک شهروند که دو عضو خانواده‌اش در مهمانی مذکور حضور داشته و بازداشت شده‌اند، از بازداشت‌شدگان «نفری ۸۰ میلیون [تومان] وثیقه» خواسته شده و با وجود این که «سند یا جواز کسب، یا پول» را گرفته‌اند، «اما لج کردند و آزادشان نمی‌کنند.»

منبع مطلع که برادر بازداشت‌شده‌اش «پزشک است و بیماری فشار خون دارد» گفته است که مقامات اجازه نداده‌اند داروهایش را به او برسانند و تأکید کرده که «تمام خانواده‌ها» را «زیر آفتاب ساعت‌ها علاف کردند» و در نهایت بازداشت‌شدگان را آزاد نکردند.

گروه مشاوران حقوقی دادبان این بازداشت‌ها را با نزدیک شدن به سالگرد کشته شدن مهسا امینی مرتبط دانسته و جمهوری اسلامی را به استفاده از «همه ابزارها برای اعمال سرکوب حداکثری» متهم کرده است.

در این گزارش تأکید شده است که «ورود حاکمیت و به‌ویژه نهادهای امنیتی و نظامی به محافل خصوصی شهروندان و دخالت در نوع زندگی شخصی آنها، مصداق بارز نقض حق آزادی بیان و اندیشه» و همچنین نقض «حقوق عمومی شهروندان از بهره‌مندی از امنیت و آزادی» است.

تلاش برای تحمیل سیاست‌های جمهوری اسلامی بر زندگی فردی شهروندان، مانند حجاب اجباری که با عنوان «امر به معروف و نهی از منکر» انجام می‌شود، و همچنین دخالت در سبک زندگی آنها مانند بازداشت افراد در مهمانی‌های خصوصی، بارها قربانی گرفته است.

از جمله در اوایل تیر، به دنبال حمله نیروی انتظامی جمهوری اسلامی به یک «پارتی مختلط» در مشهد، جوانی که قصد داشت از دست مأموران فرار کند از طبقه ششم ساختمان سقوط کرد و کشته شد.

همچنین، کاظم علمداری، جامعه‌شناس ساکن آمریکا، در گفت‌وگو با صدای آمریکا تأکید کرده که مسئول مستقیم جان‌های گرفته شده بر اثر مصرف الکل تقلبی نیز جمهوری اسلامی است.

XS
SM
MD
LG