لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۳

یک مقام وزارت آموزش‌و‌پرورش؛ «محرم‌سازی» مدارس دخترانه در حال انجام است


محرم‌سازی مدارس در ایران
محرم‌سازی مدارس در ایران

معاون «پرورشی و فرهنگی» وزیر آموزش و پرورش با اعلام اینکه «محرم‌سازی» در مدارس در حال انجام است تاکید کرد که «حجاب و عفاف» باید از داخل مدارس شروع شود.

اصغر باقرزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش به خبرگزاری «ایلنا» گفته است که در کنار «محرم‌سازی» مدارس دخترانه باید فضایی ایجاد شود که در بیرون از مدرسه نیز حجاب را رعایت ‌کنند.

دانش‌آموزان در جریان اعتراضات سال گذشته که در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت «گشت ارشاد» سراسر ایران را دربر گرفت از جمله کانون‌های اعتراض بودند. انتشار تصاویر مختلف از اعتراضات دانش‌آموزی واکنش مقامات جمهوری اسلامی را در پی‌داشت. مدارس در ایران، در پاییز و زمستان سال گذشته همچنین شاهد مسمومیت‌های سریالی بودند که تا ماه‌ها فضای جامعه را تحت تاثیر قرار داده بود.

باقرزاده، معاون وزیر آموزش و پرورش گفته است که باید تلاش کنیم «دانش آموزان و خانواده‌های آن‌ها ارزش حجاب و غیرت و عفت را کاملا درک کنند.»

باقرزاده تاکید کرده است که در «دروس» دینی و «هدیه‌های آسمانی، دروس قرآن و مفاهیم قرآنی» حتی در تاریخ و ادبیات به کرات «متون آموزشی با موضوع عفاف و حجاب» داریم.

این مقام مسئول گفته است «هم اکنون مدارس برای محرم‌سازی تلاش‌هایی می‌کنند. برخی مدارس بودجه‌ای دارند و خودشان این کار را انجام می‌دهند.»

بر اساس لایحه «عفاف و حجاب»، در صورت نهایی شدن، وزارت آموزش و پرورش باید آئین‌نامه «الگوی پوشش مناسب مبتنی بر فرهنگ اسلامی» را به تفکیک برای دانش‌آموزان، معلمان و کارکنان تهیه کند.

این رویکرد آموزش و پرورش در مورد «حجاب» در حالی است که در لایحه «عفاف و حجاب» نیز جرائمی برای دانش‌آموزان در نظر گرفته شده است.

به گفته یک عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در تبصره ۵ ماده ۴۶ لایحه آمده است که در خصوص «محصلین و دانشجویان مراکز آموزشی» که در داخل مراکز مرتکب «بدپوششی» یا «کشف حجاب» یا «عدم رعایت حجاب شرعی» شوند برای «سه بار تعدد» یا تکرار، «کمیته انضباطی» مرکز آموزشی «صالح به رسیدگی» بوده و «مقررات انضباطی» درباره آنها اجرا می‌شود.

حسن نوروزی ششم شهریور ماه تاکید کرده بود که دانش‌آموزان بار چهارم توسط «کمیته انضباطی» یا «حراست» مرکز آموزشی به «فراجا» جهت اعمال مقررات این قانون معرفی می‌شوند.

این در حالی است که ۲۲ مرداد ماه محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان نشست علنی مجلس شورای اسلامی ادعای «احضار دانش آموزان به کلانتری» در لایحه «عفاف و حجاب» را «دروغ محض» خوانده بود.

در همان زمان یک نماینده مجلس در جریان بررسی تقاضای اعمال اصل ۸۵ در لایحه «عفاف و حجاب» گفته بود که در این لایحه حتی به «حوزه دانش‌آموزی» نیز ورود شده است.

غلامرضا نوری قزلچه تاکید کرده بود که وقتی یک دانش آموز ۱۰ ساله‌ای در مدرسه‌ای خلاف این قانون عمل کند باید والدین که صبح دانش‌آموز خود را به مدرسه فرستاده‌اند، شب او را از کلانتری تحویل بگیرند و این «می‌تواند جامعه را بهم ریزد.»

قالیباف اما در پاسخ به این انتقاد گفته بود که «هیچ نفر، هیچ خانمی زیر ۱۸ سال حتی احضار نمی‌شود و به کلانتری برده نمی‌شود. اینکه می‌گویند باید بروید از کلانتری جمع کنید، کاملا دروغ محض است.»

علی ربیعی، وزیر کار دولت پیشین جمهوری اسلامی و معاون اسبق وزارت اطلاعات حکومت ایران نیز در مرداد ماه پیش‌بینی کرده بود که «قانون عفاف و حجاب» در حال بررسی در مجلس شورای اسلامی در صورت تصویب «نزاع و ستیز» را «به مدارس هم بکشاند.»

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد شهریور ماه به لایحه موسوم به «عفاف و حجاب» به شدت ابراز نگرانی کردند و آن را «آپارتاید جنسیتی» خواندند.

به گفته هشت کارشناس سازمان ملل متحد از جمله جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، «پیش‌نویس این قانون را می‌توان به عنوان شکلی از آپارتاید جنسیتی توصیف کرد زیرا به نظر می‌رسد قصد مقامات، حکومت کردن از طریق تبعیض سیستماتیک با هدف سرکوب زنان و دختران به تسلیم کامل باشد.»

XS
SM
MD
LG