لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۱۵

بوی ماه مهر با هزینه‌های نجومی | رسانه‌ها: والدین پول سرویس مدرسه را «قسطی» پرداخت می‌کنند


افزایش قیمت سرویس‌های مدارس در ایران
افزایش قیمت سرویس‌های مدارس در ایران

رسانه‌های ایران از افزایش بی‌رویه برخی هزینه‌های جنبی آموزش برای دانش‌آموزان خبر داده و گزارش دادند که برخی موارد همچون «هزینه سرویس مدارس» بشدت گران و توسط بسیاری از خانوارها «قسط‌ بندی» شده است.

وب‌سایت «خبرآنلاین» در گزارشی میدانی به «سرویس رفت‌وآمد دانش‌آموزان به مدرسه» پرداخته و با اشاره به اینکه این موضوع تبدیل به «دغدغه» شده، نوشته است: خانواده‌ها میان «هزینه‌های زیاد» کیف و کتاب و لباس، حالا باید «نگران سرویس مدرسه» هم باشند، هزینه‌ای که گاهی «نجومی» هم می‌شود.

این رسانه در ادامه با اشاره به هزینه‌های سنگین سرویس‌های رفت و آمد مدارس، نوشته است: خانواده‌هایی که «حداقل ۲ تا ۳ بچه داشته باشند»، به نظر می‌رسد باید «عطای سرکار رفتن‌شان را به لقایش ببخشند» تا بچه‌ها را به مدرسه برسانند.

بیست و هفتم شهریور ماه خبرگزاری «تسنیم» نزدیک به نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی اعلام کرده بود که شورای شهر تهران برای سال تحصیلی جدید نرخ سرویس مدارس را «۴۵ درصد» افزایش داده است.

بر این اساس، حداقل مبلغ سرویس برای دانش‌آموزان ابتدایی «۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان» و حداکثر «۲۱ میلیون تومان» و برای دانش‌آموزان مقطع متوسطه حداقل «۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان» و حداکثر «۲۳ میلیون تومان» است؛ ارقامی که به گزارش برخی شهروندان، در واقعیت بسیار بالاتر است.

وب‌سایت «خبرآنلاین» در این ارتباط، با استناد به «بررسی‌های اجمالی»، نوشته است: برخی از مدارس «قیمت‌های دلخواهی و نجومی» را از والدین طلب می‌کنند و برخی «مجبورند زیر بار این هزینه بروند»، برخی هم «همچنان منتظر» اقدام دولت و مشخص شدن «قیمت واحد» برای مسافت سرویس هستند.

در این راستا، یک شهروند به نام اکبری که ساکن منطقه «جوادیه» تهران و مدرسه فرزندش در «نازی‌آباد» است، به خبرآنلاین می‌گوید: «حقوق کارمندی با هزینه سرویس جور درنمی‌آید.»

او با بیان اینکه «پیمانکاران در سامانه (سرویس مدارس) گزینش شده‌اند و تعداد بچه‌ها هم تعریف شده»، تاکید می‌کند که «فقط اعداد و ارقامش با دخل و خرج ما نمی‌خواند» و در نتیجه اجبارا باید سرویس مدرسه‌ای انتخاب شود که «هم تعداد بیشتری دانش‌آموز را قبول می‌کند هم هزینه کمتری می‌گیرد.»

طاهری، مادری که تنها یک «فرزند مدرسه‌ای» دارد نیز به همین رسانه می‌گوید: مسیر منزلش تا مدرسه حوالی «۳ کیلومتر» است، سال گذشته «۷۰۰ هزار تومن» پرداخت می‌کردم، الان باید «ماهانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان» جدا از هزینه‌های جانبی بپردازدم.

او می‌افزاید: «اگر بخواهم مدرسه عوض کنم به ناچار باید بیشتر از این مبلغ هم بدهم. مگر من با حقوق کارمندی چقدر درآمد دارم که تمام پس اندازم را صرف مدرسه و سرویس آن کنم؟»

وضعیت نابسامان سرویس مدارس و هزینه‌های گزاف آن برای خانوار ایرانی که تحت فشار تورم روزافزون و رکود ادامه‌دار اقتصادی قرار دارد در شرایطی است که وب سایت «تجارت‌نیوز» بیست و نهم شهریورماه و در آستانه مهرماه و بازگشایی مدارس، بر پایه گزارش «مرکز افکارسنجی سرمایه»، نوشت: به‌طور میانگین، «قیمت لوازم‌التحریر، رشد ۵۰ درصدی داشته است.»

XS
SM
MD
LG