تنهایی، تنها یک حس زودگذر نیست که ما را فقط برای چند ساعت غمگین کند. بلکه، بنابه پژوهش های سالهای اخیر، برای خیلی از مردم، تنهایی یک درد مزمن است که بر زندگی روزانه و سلامت آنها تأثیر می گذارد.
بنابه گزارش «ان پی آر» (رادیوی عمومی ملی)، یک نظرسنجی توسط شرکت بیمه درمانی «سیگنا» نشان می دهد که تنهایی مشکل گسترده ای در آمریکا است، و نزدیک به ۵۰ درصد از ساکنان این کشور خودشان را گاهی یا همیشه تنها و یا «نادیده گرفته شده» می پندارند.
در این نظرسنجی، بیش از ۵۰ درصد – ۵۴ درصد – از مردم گفتند گاهی حس می کنند که هیچکس آنها را خوب درک نمی کند.
۵۶ درصد گفتند که گاهی یا همیشه حس کردند که مردم اطراف آنها لزوماً با آنها نیستند. و دو نفر از ۵ نفر حس کردند که «همدم و همراهی ندارند»، که «روابطشان معنی دار نیست»، و «از دیگران منزوی (جدا) هستند.»
در این نظر سنجی، درصد متوسط تنهایی مردم آمریکا ۴۴ درصد رقم خورده است.
«دیوید کوردنی» رئیس و مدیر عامل شرکت بیمه درمانی «سیگنا» می گوید تنهایی، پیامد های بهداشتی به دنبال دارد. آقای کوردنی گفت: «خط (مرز) نامشخصی بین سلامتی روحی و جسمی هست. بیشتر مواقع نشانه هایی از بیماری دیده می شود که ارتباط نزدیکی به نارحتی روحی، سبک زندگی، و مسائل رفتاری مثل تنهایی دارند.
«جولین هالت – لون استد» روانشناس در دانشگاه «بریگم یانگ» بر روی تنهایی و اثرات آن بر سلامت انسان مطالعه می کند.
بنابه گفته او شواهد زیادی نشان می دهد که بین تنهایی و بیمارهای قلبی عروقی و سکته مغزی ارتباط نزدیکی هست. مطالعات همینطور نشان می دهد که تنهایی می تواند بر روی ژن ها و سیستم دفاعی بدن یک فرد، حتی بر روی بهبود یافتن از سرطان سینه تأثیر منفی داشته باشد.
این شواهد روز به روز بیشتر ثابت می کنند که تنهایی می تواند کشنده باشد.
هالت – لون استد افزود: «ما شواهد قوی ای داریم که نشان می دهد موجب مرگ زودرس می شود.»
نظر سنجی «سیگنا» همینطور نشان می دهد که کم کار کردن و یا زیاد کار کردن نیز می تواند به احساس تنهایی کردن دامن بزند؛ و این را پیشنهاد می کند که محیط کاری یک فرد اهمیت زیادی در روابط اجتماعی او دارد و تعادل بین زندگی و کار برای جلوگیری از تنهایی خیلی مهم است.