لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۲۴

اتهامی جدید برای دولت احمدی نژاد: سرنگونی نظام


مهدی طائب، روحانی نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی ایران در اظهار نظری، گفته است جریان انحرافی اطراف محمود احمدی نژاد، قصد سرنگونی نظام را دارد. کمتر از سه ماه تا برگزاری انتخابات مجلس در ایران، حامیان و منتقدان دولت، جدال لفظی علیه یکدیگر را افزایش داده اند.

سایت خبری زندگی نیوز متعلق به گروهی از اصولگرایان نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی، گفتگویی از مهدی طائب ، رییس قرارگاه عمار را منتشر کرده که این روحانی ، نزدیکان احمدی نژاد را به تلاش برای براندازی جمهوری اسلامی متهم کرده است. او گفته است «جریان انحرافی به دنبال سرنگونی است.»

مهدی طائب تاکید کرده که « به اعتقاد ما لیدر جریان انحرافی می خواهد انتخابات یا برگزار نشود و یا شل برگزار شود و آن ها به فکر گرفتن مجلس نیستند. این یک جریان نیست و تنها یک فرد است و تنها می خواهد که سرنگون کند.»

بنظر می رسد اشاره این روحانی نزدیک به نهادهای امنیتی، به اسفندیار رحیم مشایی ، رییس دفتر رییس جمهوری ایران باشد.

رسانه های اصولگرا که پیشتر حامی دولت بودند، عنوان «جریان انحرافی» را در یکسال اخیر برای برخی از نزدیکان محمود احمدی نژاد برگزیدند.

آنها می گویند اسفندیار رحیم مشایی ، حمید بقایی، محمدرضا رحیمی ، محمد شریف ملک زاده و علی اکبر جوانفکر، از جمله نزدیکانی هستند که احمدی نژاد را جریان اصولگرایی منحرف کرده اند.

این جدی ترین اتهام علیه محمود احمدی نژاد و اعضای دولت اوست. پیش از این ابتدا دولت احمدی نژاد از سوی حامیان سابق اش به وجود جریان انحرافی در آن متهم شد. کمی بعد با افشای نامه هایی از اعضای دولت به نفع عوامل اختلاس سه هزار میلیارد تومانی، پای دولت به اختلاس کشیده شد و اکنون ، اتهام سرنگونی نظام جمهوری اسلامی به نزدیکان رییس دولت وارد شده است.

محمود احمدی نژاد تاکنون این اتهام را نپذیرفته و همواره از این نزدیکان خود حمایت کرده است.

اتحاد از دست رفته

سه ماه مانده به انتخابات مجلس، اصولگرایان سعی در همگرایی و اتحاد دارند اما تاکنون موفق نشده اند بخصوص که اختلاف بین حامیان دولت و منتقدان افزایش یافته است.

همه منتقدان فعلی دولت، از چهره هایی هستند که در انتخابات جنجالی سال ۸۸، حامی احمدی نژاد بودند. آنها در برابر میرحسین موسوی و مهدی کروبی و همچنین محسن رضایی، از احمدی نژاد حمایت کردند یا برای رعایت ملاحظاتی سکوت کردند. به باور این اصولگرایان ، رهبر جمهوری اسلامی با انتخاب دوباره محمود احمدی نژاد موافق بود.

بعد از انتخابات و جنجال های پس از آن مخالفان دولت همچون موسوی و کروبی با حصر و محدودیت های امنیتی از فضای سیاسی حذف شدند اما رقابت درون گروهی اصولگرایان به اختلاف در این طیف انجامید.

صاحبنظران سه رویداد را مهمترین عوامل تاثیر بر ایجاد اختلاف بین اصولگرایان می دانند:

- اصرار محمود احمدی نژاد بر معاون اولی رحیم مشایی
- سخنرانی های جنجالی درباره مسایلی چون مکتب ایرانی
- اختلاف نظر محمود احمدی نژاد با آیت الله خامنه ای بر سر عزل حیدر مصلی وزیر اطلاعات

با اینکه اغلب اصولگرایان در رسانه ها سعی می کنند خود را تحت رهبری واحد رهبر جمهوری اسلامی معرفی کنند اما در روابط خصوصی چنین رفتار نمی کنند و هر از چندگاهی ، شواهدی از اختلاف دولت و رهبری به بیرون درز می کند.

حامیان افراطی آیت الله خامنه ای ، دولت را به تخلف از دستورات رهبر جمهوری اسلامی متهم می کنند این درحالی است که افرادی چون علی اکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی رییس دولت معتقد است که منتقدان از مسیر انقلاب و رهبری منحرف شده اند.

با نزدیک شدن به انتخابات ، رقابت دو گروه موافقان و منتقدان دولت شدت یافته است و اکنون مهدی طائب، اسفندیار رحیم مشایی را هدف گرفته و می گوید هدف لیدر جریان انحرافی ، انتخابات نیست بلکه هدف «سرنگونی» نظام است.

دست بزن نظام: دیروز انصار ، امروز قرارگاه عمار

مهدی طائب در میان مسولان جمهوری اسلامی، مقامی مهم ندارد. او برادر حسن طائب، رییس سابق بسیج در ایران است. برغم این نسبت فامیلی، مهدی طائب از جمله روحانیون نزدیک به گروهی تند رو در ایران به نام انصار حزب الله است.

به عقیده آقای ابراهیمی، قرارگاه عمار همان انصار حزب الله است که اینک برای تصاحب انتخابات مجلس به عرصه آمده است
به عقیده آقای ابراهیمی، قرارگاه عمار همان انصار حزب الله است که اینک برای تصاحب انتخابات مجلس به عرصه آمده است

انصار حزب الله تشکلی شبه نظامی بود که نیروهای بسیج و سپاه در آن عضویت داشتند و در دهه هفتاد تا هشتاد، مانع برخی فعالیت های دولت محمد خاتمی و فعالان مدنی می شدند. آنها مجالس سخنرانی و سیاسی که برخلاف سلیقه شان بود برهم می زدند و حتی برخی، آنها را عاملیت در حمله به کوی دانشگاه متهم می کنند هرچند که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی هرگز چنین اتهامی را برای آنها در نظر نگرفت.

امیرفرشاد ابراهیمی از اعضای سابق سپاه که از نزدیک این گروه تند رو را می شناسد می گوید آن اعضای انصار حزب الله مدتهاست که تغییر ظاهر داده اند و در تشکلی به نام قرارگاه عمار جمع شده اند.

به عقیده این روزنامه نگار، «انصار حزب الله نام نیکی از خود برجای نگذاشت پس طبیعی بود که نام و ظاهر خود را تغییر دهد.»

به عقیده آقای ابراهیمی، فقط اسم عوض شده اما اعضا و گروه فکری، کم و بیش همان افراد سابق هستند. افرادی چون چون مهدی طائب ، قاسم روانبخش ، حسین الله کرم ، مهدی کوچک زاده ، حمید رسایی ، سعيد قاسمي و حسن عباسی.

----------------

نگاهی کوتاه به برخی از اعضای قرارگاه عمار:
- عليرضا پناهيان، مسوول اتاق فكر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها
- مهدي طائب، استاد حوزه و دانشگاه
- سعيد قاسمي، فعال فرهنگي و مدير مؤسسه ای بنام ميثاق
- وحيد جليلي، سردبير ماهنامه راه و عضو جبهه ای بنام فرهنگي انقلاب اسلامي
- مهدي كوچك زاده، نماينده مجلس
- حميد رسايي، نماينده مجلس
- حسن عباسي، ریيس مؤسسه ای بنام بررسي هاي دكترينال بدون مرز
- سعيد حداديان، مداح
- حسين الله كرم، عضو هيئت علمي دانشگاه آزاد اسلامي
- روانبخش، دبير سياسي نشريه پرتو سخن

----------------

نگاهی به سخنرانی ها و موضعگیری های اعضای قرارگاه عمار، نشان از تغییر موضع آنها در دوسال گذشته می دهد.

در یکسال بعد از انتخابات، عمده سخنرانی های اعضای قرارگاه عمار علیه جنبش سبز ، میرحسین موسوی و مهدی کروبی بود.

دست اندرکاران قرارگاه عمار از ماه ها پیش فعالیت علیه دولت را اغاز کرده اند
دست اندرکاران قرارگاه عمار از ماه ها پیش فعالیت علیه دولت را اغاز کرده اند

مهدی طائب، حمید رسایی، سعید قاسمی، سعید حدادیان وحید جلیلی، حسن عباسی و حسین الله کرم در ماه های بعد از انتخابات در منبرهای مذهبی، سالن های سخنرانی دانشگاه ها و حتی شبکه های مختلف تلویزیون دولتی ایران، بارها علیه موسوی و کروبی و جنبش سبز سخنرانی کردند و حتی خواستار اعدام آنچه فتنه گران می نامیدند، شدند.

با افزایش اختلاف بین دولت و برخی حامیان آیت الله خامنه ای، اعضای قرارگاه عمار، محور سخنان خود را به انتقاد از عملکرد دولت احمدی نژاد اختصاص داده اند.

این مجموعه حتی اردیبهشت امسال با هزینه هنگفتی، تجمعی برگزار کرد که هدف آن را «هشدار به جریان منحرف و نفوذی» دانست.

علایمی وجود دارد که نشان می دهد اصلاح طلبان در انتخابات آینده مجلس شرکت نمی کنند و در چنین شرایطی رقابت اصلی بین حامیان و منتقدان دولت خواهد بود.

همین بر نگرانی بین دو طرف اصولگرا افزوده است. دولت احمدی نژاد پیروزی در انتخابات اسفند ماه را زمینه برای ادامه حضور احمدی نژاد و طیف مورد حمایت او در قدرت می داند و در مقابل حامیان تندروی رهبر جمهوری اسلامی در مجموعه هایی چون قرارگاه عمار، نمی خواهند چنین شود.

XS
SM
MD
LG