افغانستان از گزارشهایی که حاکی است ایالات متحده برنامههای خود را برای کاهش نیروها به ۵۵۰۰ نفر تا پایان سال ۲۰۱۵ میلادی (دی ماه ۱۳۹۴) اجر نخواهد کرد، استفبال کرده است.
ظاهر طنین نماینده افغانستان در سازمان ملل متحد به خبرنگاران در نیویورک گفت نیاز است ایالات متحده برای بازنگری در روند خارج کردن نیروها و تعدیل در جزئیات، واقعیتهای موجود را در چارچوب توافقنامه استراتژیک با افغانستان بهتر ارزیابی کند.
این اقدام همچنین توانایی کشور را برای برخورد با چالشهای امنیتی بهبود خواهد بخشید.
هنوز تصمیم نهایی در باره تعداد سربازان آمریکایی که در افغانستان باقی خواهند ماند گرفته نشده است، اما مقامات آمریکایی گفتهاند که انتظار میرود اکثر ۱۰ هزار سربازی که در حال حاضر در افغانستان هستند، تا سال آینده نیز در آن کشور باقی خواهند ماند. احتمال میرود این موضوع هفته آینده هنگام ملاقات اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان با باراک اوباما همتای آمریکایی خود در واشنگتن، بطور رسمی اعلام شود .
ر وز دوشنبه، سخنگوی کاخ سفید در گفتوگو با خبرنگاران رقمی در این زمینه ارائه نداد، اما گفت میتواند بگوید رئیس جمهوری ایالات متحده با تیم امنیت ملی خود و نیز با فرماندهان نظامی در افغانستان، درباره روند مناسب کاهش نیروها از نزدیک رایزنی میکند.
سخنگوی کاخ سفید همچنین گفت باراک اوباما سناریویی را در نظر دارد که بر اساس آن تا آغاز سال ۲۰۱۷ میلادی (دی ماه ۱۳۹۵)، حضور نظامی آمریکا در افغانستان در سطحی که برای حقظت از سفارت در کابل و همکاری و هماهنگی با مقامات محلی لازم است، کاهش خواهد یافت.
علامتی وجود ندارد که نشان دهد رئیس جمهوری آمریکا آماده است قولی که برای خارج کردن تمام نیروهای آمریکایی از افغانستان تا یایان دوره ریاست جمهوری اش در ژانویه ۲۰۱۷ داده است، را کنار بگذارد.
برخی از اعضای کنگره، نسبت به کاهش سریع نیروها درافغانستان در سال جاری ابراز نگرانی کردهاند. جان مک کین رئیس کمیته نیروهای مسلح سنا، ماه گذشته گفت عدم حضور آمریکا در افغانستان، این امکان را به تروریست ها خواهد داد تا وضعیتی شبیه عراق، در آن کشور بوجود آورند.
در همین حال، شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه، مامورت امداد آن نهاد بین المللی در افغانستان را برای یک سال دیگر تمدید کرد، که این امر نیز با استقبال سفیر کابل در سازمان ملل روبرو شد.