لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۰۶

عضویت پیوسته چهره‌های سیاسی در فرهنگستان علوم؛ روزنامه «پیام ما»: خارج از قاعده است


جلسه معارفه رئیس جدید فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران
جلسه معارفه رئیس جدید فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران

روزنامه «پیام ما» روز دوشنبه سوم مهر، به دنبال استعفای رضا فرجی دانا، دبیر فرهنگستان علوم، انتصاب ۱۷ عضو جدید این فرهنگستان را «خارج از قاعده» دانست و به نقل از یک منبع مطلع، اکثر این افراد را از میان «چهره‌های سیاسی» معرفی کرد.

رضا فرجی دانا در نامه ای که روز ۳۰ شهریور منتشر شد، دلیل استعفای خود را «بدعت تاریخی» عنوان کرده بود.

«پیام ما» در گزارش روز دوشنبه خود با عنوان «بدعت در فرهنگستان علوم»، به نقل از یکی از اعضای این نهاد نوشت که «به جز دو سه نفر از اعضای جدید» که پیش از این نیز با این نهاد علمی - فرهنگی در ارتباط بوده‌اند، بقیه اعضای جدید از «چهره‌های سیاسی هستند» و برای آنها «حکم عضویت پیوسته» صادر شده است.

این انتصاب ها در شرایطی انجام شده است که کمتر از دو ماه از انتصاب رئیس جدید فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی می‌گذرد.

 جلسه معارفه رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران
جلسه معارفه رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران

در روز دهم مرداد، با حکم ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمدرضا مخبر دزفولی به جای رضا داوری اردکانی که از سال ۱۳۷۷، به مدت ۲۵ سال ریاست فرهنگستان علوم را به عهده داشت، معرفی شد.

این منبع مطلع به این روزنامه چاپ تهران گفته است که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد مبنی بر «عضویت بعضی افراد» در این فرهنگستان «با صلاحدید این شورا و تصویب رئیس فرهنگستان علوم»، در دوره ریاست رضا داوری اردکانی اجرا نمی‌شد، اما با روی کار آمدن محمدرضا مخبر دزفولی، اجرایی شده است.

بر پایه تصویر منتشر شده از نامه استعفای رضا فرجی‌دانا، او با اشاره به «دخالت» شورای عالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی در «انتصاب عده‌ای به عضویت پیوسته» این فرهنگستان بدون «کسب نظر و رای» مجمع عمومی، چنین اقدامی را «بدعتی تاریخی» دانسته است.

انتصاب «خارج از قاعده» ۱۷ عضو فرهنگستان علوم، در ادامه موج اخراج استادان دانشگاه ها در ایران است که از اعتراضات مردمی پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد حمایت کرده‌اند.

ژینوس تقی‌زاده، هنرمند چندرسانه‌ای، با تأکید بر این که تلاش حکومت جمهوری اسلامی برای «پادگانی کردن دانشگاه‌ها» سال‌ها است که ادامه دارد، به صدای آمریکا گفته است که استادان درخشانی در ایران بعد از «انقلاب فرهنگی» حذف شدند و این موج در دوره‌های مختلف تکرار شده است.

XS
SM
MD
LG