شادمانی ایرانیان از مرگ ابراهیم رئیسی بر اثر سقوط هلیکوپتر در فضای مجازی بازتاب گستردهای داشته است و برخی کاربران با عبارات و روایات طنزآمیز به این واقعه واکنش نشان دادهاند؛ این واکنشها به محافل بینالمللی نیز کشیده شده است.
نشریه طنز فرانسوی «شارلی ابدو» با انتشار چند طرح به کشته شدن ابراهیم رئیسی و نقض حقوق بشر، به ویژه زنان توسط جمهوری اسلامی در ایران واکنش نشان داده است.
گیلاد اردان، نماینده اسرائيل در سازمان ملل متحد، روز سهشنبه اول خرداد، با انتشار فیلمی نوشت که «امروز، سازمان ملل پرچم خود را به احترام رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه قاتل زنجیرهای در ایران، پایین آورد.»
او این اقدام سازمان ملل را «باور نکردنی» خواند و گفت باید این فیلم را دید تا «باور» کنید.
پنج روز «غذای عمومی» زندانیان سیاسی برای مرگ رئیسی؛ حمله به زندانیها در کرج به دلیل ابراز شادی
نیروهای اطلاعاتی در زندان مرکزی کرج به زندانیان سیاسی برای ابراز خوشحالی از مرگ ابراهیم رئیسی حمله کردند و آنها را به «مکانی نامعلوم» بردند؛ همزمان با اعلام «عزای عمومی» پنجروزه توسط جمهوری اسلامی، یک منبع حقوق بشری میگوید زندانیان سیاسی در ایران پنج روز «غذای عمومی» اعلام کردهاند.
مریم کلارن، دختر ناهید تقوی زندانی دوتابعیتی در ایران، روز سهشنبه اول خرداد، از پیام تسلیت اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، برای مرگ ابراهیم رئیسی، حسین امیر عبداللهیان و همراهان آنها در سانحه سقوط هلیکوپتر انتقاد کرد.
خانم کلارن در شبکه اجتماعی «ایکس» خطاب به اولاف شولتس نوشت: «وقتی ایرانیان را در خیابانها سلاخی میکردند، کجا بودید؟ در شرایطی که هر پنج ساعت یک بار، مردم را اعدام میکنند، کجا هستید؟»
مریم کلارن با اشاره به اینکه صدراعظم آلمان مادرش، ناهید تقوی، را نمیشناسد، افزود که اولاف شولتس حتی با او، مریم کلارن، دیدار نکرده است.
او پیشتر نیز در واکنش به اعلام کمک اتحادیه اروپا به جمهوری اسلامی برای یافتن رئیسجمهوری اسلامی ایران و همراهانش از این اتحادیه بهدلیل بیتفاوتی نسبت به سرکوب اعتراضات و نقض حقوق بشر در ایران انتقاد کرده بود.
خانم کلارن در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشته بود: «همبستگی شما وقتی مردم ما در خیابانها کشته میشدند، کجا بود؟ وقتی هزاران بیگناه اعدام شدند، کجا بودید؟ وقتی شهروندان اروپایی گروگان گرفته شدند و هنوز در بازداشت هستند، همبستگی شما کجا بود؟»
ناهید تقوی، زندانی سیاسی ۶۹ ساله دوتابعیتی آلمانی ـ ایرانی، در مهر ۱۳۹۹ به دست ماموران حکومتی جمهوری اسلامی بازداشت شد و ۲۲۰ روز در سلول انفرادی «۲ – الف» سپاه پاسداران به سر برد.
خانم تقوی که برای درمان بیماریهایش به مرخصی درمانی اعزام شده بود، شامگاه چهارشنبه نهم اسفند سال گذشته به زندان اوین بازگردانده شد.
هانا نویمن، عضو پارلمان اروپا و حزب سبز آلمان، روز سهشنبه اول خرداد، از بیانیههای تسلیت رئیس شورای اروپا، مسئول سیاست حارجی اتحادیه اروپا و همچنین کمیسر اروپا برای مدیریت بحران، مسئول حفاظت مدنی اروپا و کمک های بشردوستانه به مناسبت مرگ ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ، و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهور ی اسلامی، انتقاد کرد.
خانم نویمن در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «مرگ رئیسی دلیل دیگری در این مورد است که آنها تهدید امنیتی این رژیم را درک نمی کنند.»
این نماینده پارلمان اروپا تاکید کرد که چارلز میشل، جوزپ بورل و یانتس لنارچیچ «باید به هزاران تن از قربانیان ابراهیم رئیسی و خانوادههایشان تسلیت میگفت.»
اشاره او به اعدام هزاران تن از زندانیان سیاسی در دهه ۶۰ و نیز کشته شدگان اعتراضات سراسری به کشته شدن کهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در سال ۱۴۰۱ بود.
پس از تایید کشتهشدن ابراهیم رئیسی در سانحه سقوط هلیکوپتر، چارلز میشل با انتشار پستی در «ایکس» تاسف خود را به خاطر درگذشت ابراهیم رئیسی، حسین امیرعبداللهیان و همراهان آنها ابراز کرده بود.
جوزپ بورل هم در «ایکس» نوشته بود که اتحادیه اروپا درگذشت ابراهیم رئیسی، حسین امیرعبداللهیان، و برخی دیگر از مقامات جمهوری اسلامی را تسلیت میگوید.
پس از آن، شماری از قانونگذاران اروپایی از ابراز «همبستگی» مقامات اروپایی به سانحه سقوط مرگبار هلیکوپتر حامل ابراهیم رئیسی و هیئت همراهش انتقاد کردند.
تهدید و بازداشت شهروندان در پی ابراز شادمانی از مرگ ابراهیم رئیسی
به دنبال تداوم واکنشهای همراه با شادمانی ایرانیان در داخل و خارج کشور به مرگ ابراهیم رئیسی در پی سانحه سقوط هلیکوپتر، مقامات جمهوری اسلامی به تهدید و بازداشت شهروندان در ایران روی آوردهاند.
مراسم حکومتی انتقال اجساد ابراهیم رئیسی و همراهانش در تبریز
ارسالی شما | پخت کتلت و پخش آن در مقابل سفارت جمهوری اسلامی در استکهلم
تشکل صنفی فرهنگیان: دوره ابراهیم رئیسی از «سیاهترین» لکههای آسمان آموزش و پرورش بود
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران روز سهشنبه اول خرداد با انتشار بیانیهای در مورد مرگ ابراهیم رئیسی، از دوران ریاست جمهوری او به عنوان «سیاهترین لکههای آسمان وزارت آموزش و پرورش» یاد کرد.
با تصمیم مقامات، جمهوری اسلامی جایگزین ابراهیم رئیسی را در تاریخ ۸ تیر ماه انتخاب میکند؛ بررسی اصلاح قانون انتخابات در آخرین روز کاری مجلس
برگزاری پیش از موعد انتخابات ریاست جمهوری دوره چهاردهم در جمهوری اسلامی سبب شد تا نمایندگان مجلس در آخرین روز کاری خود مجبور شوند تا با ارائه طرحی، قانون فعلی انتخابات ریاست جمهوری را اصلاح کنند تا الزام برگزاری همزمان انتخابات شوراهای شهر و روستا با انتخابات ریاست جمهوری مشکل حقوقی برای روند فعلی پیش نیاورد.
ماده ۲۲ قانون فعلی انتخابات ریاست جمهوری وزارت کشور را موظف کرده تا این دو انتخابات را همزمان انجام دهد.
نمایندگان مجلس در طرح پیشنهادی امروز خود که به صورت «دو فوریتی» ارائه شده و در نوبت صبح و عصر امروز مجلس باید در مورد آن تصمیمگیری کنند، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری فعلی که قرار است در ۸ تیر ماه برگزار شود را «استثنا» کرده تا انتخابات شوراها برگزار نشود و با انتخاب اعضای شوراها برای ۳ سال در دوره آینده این دو انتخابات مجدداً همزمان برگزار شوند.
طبق قوانین انتخاباتی فعلی در ایران، دو انتخابات مجلس خبرگان با انتخابات مجلس شورای اسلامی بطور همزمان برگزار و دو انتخابات دیگر شوراهای شهر و روستا و ریاست جمهوری نیز همزمان برگزار میشود.