لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱ تیر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۴۵

تشکل‌ صنفی فرهنگیان: دوره ابراهیم رئیسی از «سیاه‌ترین» لکه‌های آسمان آموزش و پرورش بود


همراهی دختران دانش‌آموز با جنبش «زن، زندگی، آزادی» در مدارس ایران. آرشیو
همراهی دختران دانش‌آموز با جنبش «زن، زندگی، آزادی» در مدارس ایران. آرشیو

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران روز سه‌شنبه اول خرداد با انتشار بیانیه‌ای در مورد مرگ ابراهیم رئیسی، از دوران ریاست جمهوری‌ او به عنوان «سیاه‌ترین لکه‌های آسمان وزارت آموزش و پرورش» یاد کرد.

این تشکل صنفی سراسری معلمان ایران در این ارتباط به مواردی مانند «مسمومیت‌سازی مدارس دختران، حمله‌ نیروهای نظامی و امنیتی به مدارس، ضرب و شتم و کشته شدن بیش از ۸۰ دانش‌آموز و دو معلم، بازداشت و زندانی کردن کودکان دانش‌آموز» در جریان اعتراضات سراسری به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد.

این شورا از «برخوردهای امنیتی از جمله زندان، اخراج و بازنشستگی اجباری معلمان، روش استخدام معلمان تازه با جذب سه هزار طلبه، کمبود شدید معلم در هفته‌های نخستین سال‌تحصیلی، و نرسیدن کتاب‌های درسی برخی پایه‌ها تا یک ماهه اول» به عنوان دیگر «نشانه‌های ناکارآمدی آموزش و پرورش در دولت سیزدهم» باد کرده است.

در ارتباط با برخوردهای امنیتی و قضایی با معلمان و فعالان صنفی معلمان در دوره ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی می‌توان به بازداشت حدود ۲۰۰ تن پس از اردیبهشت ۱۴۰۱ اشاره کرد. در حال حاضر نیز شماری از معلمان و فعالان صنفی معلمان مانند رسول بداقی، هاشم خواستار، اصغر امیرزادگان، امان جلالی نژاد، امیر اسماعیلی، طاهر اصغرپور، محمود ملاکی، احمد علیزاده، زینب همرنگ، جواد لعل محمدی، فاطمه تدریسی، ناهید شیرپیشه، سیوان ابراهیمی، نجات انور ابراهیمی، سوما محمدپور، اشکان فهیم، و عزیز قاسم زاده به اتهام‌های امنیتی در بازداشت هستند و یا در حال گذراندن محکومیت خود هستند.

لازم به ذکر است که عزیز قاسم‌زاده، معلم و فعال صنفی معلمان در استان گیلان، در مرخصی پزشکی به سر می‌برد و اصغر امیرزادگان، معلم و فعال صنفی فرهنگیان استان فارس، هم از زندان فیروزآباد به مرخصی اعزام شده است.

در همین ارتباط محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران و عضو شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، همزمان با روز معلم در ایران ۱۲ اردیبهشت، در مصاحبه با «امتداد» گفته بود که ۶۱ معلم با پرونده باز قضایی مواجه هستند.

او افزود این در شرایطی است که ۱۰ معلم با پابند الکترونیک از زندان آزاد شدند و برخی هنوز در زندان هستند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با اعلام این‌که «همواره مخالف سیاست‌های ضدآموزشی و ضدمردمی بوده و در کنار سایر دادخواهان همواره خواهان محاکمه‌ آمران و عاملان قتل و کشتار مردم در قیام‌ها از جمله دادخواه دانش‌آموزان و معلمان است» نوشت که «ضمن محکومیت کودک‌کشی در هر جای جهان، امیدوار است کسانی که در کودک‌کشی به ویژه در ایران دستی داشته‌اند، در دادگاهی مردمی و عادلانه به سزای اعمال خود برسند.»

این تشکل صنفی همچنین به کارنامه فعالیت‌های ابراهیم رئیسی در دهه‌های گذشته اشاره کرد؛ «مسئولیت‌هایی از جمله معاونت گروهکی دادستان، جانشینی دادستان دادگاه انقلاب تهران، عضو هیات مرگ، و اعدام هزاران زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷، معاونت اول و سپس ریاست قوه قضاییه، دادستان کل کشور، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، نائب رئیسی مجلس خبرگان و در پایان ریاست‌جمهوری.

پیش از این، ابراهیم رئیسی به دلیل مشارکت در اعدام هزاران زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷ مورد انتقاد گسترده سازمان‌های حقوق بشری در جهان قرار داشته است.

در این ارتباط، کمپین بین‌المللی حقوق بشر ایران روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت، نوشت که این اعدام‌ها «تاریک‌ترین بخش از سیاهه جنایت‌های ابراهیم رئیسی محسوب می‌شود که هنوز بعد از گذشته نزدیک به ۳۶ سال اطلاعات زیادی از آن در دست نیست.»

رسانه‌های حکومتی جمهوری اسلامی در نخستین ساعات روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت خبر کشته شدن ابراهیم رئیسی، حسین امیرعبداللهیان، محمد علی آل‌هاشم، مالک رحمتی، و دیگر سرنشینان بالگرد را رسما تایید کردند.

XS
SM
MD
LG