در پایان دومین سال فعالیت دولت ابراهیم رئیسی، رسانههای ایران به ارزیابی آن پرداخته و نوشتهاند که طی این مدت، اهداف اقتصادی در عمل نهتنها محقق نشده که «نسبت به گذشته عقبگرد هم داشته است.»
روزنامه «هممیهن» چاپ تهران، در شماره امروز شنبه چهاردهم مرداد ماه، از «عدم تحقق قریب به اتفاق وعدههای اصلی» توسط دولت جمهوری اسلامی خبر داده و نوشته است: حتی در بیشتر آنها «فرآیند معکوس و منفی شاخصها» نیز دیده میشود.
این روزنامه نزدیک به حزب کارگزاران سازندگی، با «سنجش واقعیت و مقایسه آن با شعارها و وعدههای داده شده رئیسجمهور و سایر مسئولان دولت» و با استناد به «آمار رسمی کشور»، آورده است: «اتفاق غیرمنتظره خاصی» که خارج از اراده دولت رئیسی باشد به وجود نیامده که «تحقق وعدههای داده شده» را با مانعی بیرونی روبهرو کرده باشد.
هممیهن در گزارش خود تاکید کرده که کشور در بسیاری امور بهویژه در حوزههای «تورم و درآمدها و دستمزدهای مردم» نسبت به گذشته «عقبگرد» داشته و با «افت شدید در نهادهای آموزشی، بهداشتی و...» نیز مواجه شده است.
رئیس دولت جمهوری اسلامی و مدیران ارشد او از خردادماه ۱۴۰۰ و میانه تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری، همواره وعده رونقبخشی «سریع و انقلابی» به اقتصاد ایران، «ساخت ۴ میلیون مسکن»، «ایجاد ۴ میلیون شغل» و «رفع فقر مطلق» در سطح جامعه را دادهاند.
از سوی دیگر، روزنامه «جمهوری اسلامی» چاپ تهران که زیر نظر نماینده علی خامنهای اداره میشود نیز در شماره امروز شنبه در سرمقاله خود در انتقاد از ادبیات و عملکرد دولت رئیسی، نوشته است: تا کی میخواهید تقصیرات را «به گردن قبلیها» بیندازید؟
در بخشی از مطلب این رسانه آمده است: بعد از گذشت «دو سال» از تحویل گرفتن دولت، هیچ رئیس جمهوری نمیتواند «وضع موجود» را به گردن «دولت قبلی» بیندازد، به ویژه «دولتی که در یک مجموعه یکدست زمام امور را در اختیار دارد.»
جمهوری اسلامی با اشاره به «هماهنگی و یکدستی کامل و صد درصد» سایر نهادها و قوای لشکری - کشوری حکومت ایران با دولت ابراهیم رئیسی، آورده است: در چنین موقعیتی، مدت زمان یکساله هم برای «تسلط بر تمام امور و حل کلیه مشکلات» کافی است؛ بنابراین، با گذشت دو سال، «هیچ عذری برای وجود مشکلات قابل قبول نیست.»
ابراهیم رئیسی و مسئولان ارشد دولت او بارها وعده «کنترل قیمتها» و «تورم تک رقمی» را از خردادماه ۱۴۰۰ تاکنون تکرار کردهاند و چند «بسته اقتصادی» را نیز برای «بهبود وضعیت بحرانی اقتصاد» به اجرا رساندهاند اما در نهایت، تمام این اقدامات موجب افزایش بیشتر بهای بسیاری از کالاها و خدمات عمومی شده است.
در این حال، روزنامه «فرهیختگان» چاپ تهران و وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی در شماره امروز شنبه خود، مدعی شده است که «حلقهای» میخواهد «ظرفیت اجتماعی» دولت ابراهیم رئیسی را تقلیل دهد.
این رسانه حامی حکومت و دولت جمهوری اسلامی، در توضیح این «حلقه»، افزوده است: «دایرهاش آنقدر تنگ است که در آن شیخحسین انصاریان، جان لاک حساب میشود و باید اصلاحش کرد.»
حسین انصاریان یکی از روحانیون وابسته به حکومت است که در سخنرانیهای اخیر خود انتقاداتی را مطرح کرد که با واکنش برخی شخصیتها و رسانهها روبهرو شد.
با وجود ورود دولت فعلی جمهوری اسلامی به سومین سال فعالیت خود، تاکنون هیچ آمار رسمی از تحقیق وعدههای اولیه و اصلی داده شده از سوی مقامات ارشد آن، منتشر نشده است.
محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی جمهوری اسلامی پبشتر با طرح این ادعا که «در ماههای اخیر نرخ رشد نقدینگی و تورم کاهش پیدا کرده» وعده کاهش نرخ تورم به «کانال ۳۰ درصد» را داده بود، اما حسین راغفر، استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا با انتقاد از عملکرد دولت ابراهیم رئیسی، گفته بود: «شرایط ایجاد شده در کشور، اقتصاد ایران به سمت فروپاشی سیر میکند.»