در حالیکه مقامات دولت رئیسی گرانی نان را تکذیب میکنند، بعد از گرانی نان در ۱۳ استان، روز جمعه نیز در گلستان و تهران گزارشهایی از گرانی نان اعلام شد.
در گزارشهایی که به صدای آمریکا ارسال شده، برخی از شهروندان میگوید اغلب نانواییها با تابلوهایی مبنی بر فروش نان آزاد، از قیمتهای جدید خبر دادهاند.
همچنین خبرگزاری ایلنا گزارش داد رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان اعلام کرد، «از این پس قیمت نان سنگک با وزن ۶۰۰ گرم هر عدد ۹ هزار تومان، بربری با وزن ۵۰۰ گرم هر عدد ۷ هزار و ۵۰۰ تومان و تافتون با وزن ۲۰۰ گرم هر عدد ۴ هزار تومان خواهد بود.»
صدای آمریکا چهارشنبه ۱۱ مرداد گزارش داد که افزایش نان در ۱۳ استان ایران رویت شده است. یکی از مجریان صدا و سیما در برنامهای به حاشیههای افزایش قیمت نان پرداخت و این خبر را تائید کرد و گفت: در برخی استانها تغییراتی اعمال شده و به گفته مسئولان در راستای بهبود اقتصاد نانوا و جلوگیری از قیمت گذاری خودسرانه و کم فروشی بوده است. لطف اله شیبانی فرماندار شیراز هم در این برنامه اعلام کرد که «افزایش قیمت برای ترمیم وضعیت افزایش هزینههای نانوایان انجام شده است.»
این گرانی نان در مشهد، قزوین، شیراز و چند شهر دیگر مشاهده شده بود اما وزیر کشور روز چهارشنبه افزایش قیمت نان را تکذیب کرد و گفت صحت ندارد.
هرچند دولت رئیسی گرانی را تکذیب میکند اما مقامات رده پائین از تعابیری مثل «متناسب سازی» استفاده میکنند. در دور جدید از افزایش قیمت نان هم، مدیرکل امور اقتصادی استانداری مرکزی در اظهارنظری گفت: قیمت نان پنج تا ۲۵ درصد متناسب سازی شده است.
برخلاف ادعای این مقام دولت رئیسی، پیشتر در ۱۳ تیرماه، بعد از مطرح شدن گزارشهایی برای سهمیه بندی نان، محمد جلال سخنگوی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان با حضور در یک برنامه تلویزیونی گفت که تنظیم بازار نان در قالب اختیاراتی به استانها داده شده است.
این تغییرات در حوزه نان در حالی روی داده است که در سیزدهم اردیبهشت ماه وزارت اقتصاد اعلام کرد که دولت در سال جاری برنامهای برای افزایش قیمت نان و آرد خبازی ندارد. و حدود یک ماه پیش دولت رئیسی اعلام کرد پرونده نان را بسته و به اندازه ۴۰ درصد از کل فروش روزانه نانواییها را به عنوان یارانه به حساب آنها واریز میکند تا آنها قیمت نان را افزایش ندهند.
سارا بازوبندی اقتصاددان پیشتر به صدای آمریکا گفته بود مشکلات اقتصادی واضح است و دولت سعی دارد گرانی نان را پنهان کند. همچنین پیشتر، محمد ماشینچیان پژوهشگر اقتصادی در گفتوگو با صدای آمریکا گفت که بحران نان در ایران نتیجه نزدیک به نیم قرن سیاستگذاری غلط یک اقتصاد فاسد سازمانیافته و دولتی است.