یک ناوشکن نیروی دریایی آمریکا در بازرسی از قایق ماهیگیری که قصد عبور از دریای عمان را داشت، موفق به کشف یک محموله مواد مخدر به ارزش ۴۲ میلیون دلار شد. خدمه این قایق ماهیگیری خود را از اتباع ایران معرفی کردند.
به گزارش تارنمای «خدمات توزیع اطلاعات بصری دفاعی» که خبرهای نظامی ایالات متحده آمریکا را پوشش میدهد، ناوشکن پال همیلتون روز جمعه ۱ اردیبهشت این محموله را که شامل ۸۰۲ کیلوگرم متامفتامین و هزار کیلوگرم حشیش بود، توقیف کرد.
این مأموریت در چهارچوب عملیات «سیتیاف ۱۵۰» انجام شد. این یکی از چهار گروه ضربتی است که با مشارکت نیروهای دریایی ۳۸ کشور جهان برای تأمین امنیت در آبهای منطقه شکل گرفته است.
پیش از این که اعضای نیروی دریایی و گارد ساحلی آمریکا در ناوشکن پال همیلتون قایق ماهیگیری را توقیف کنند، پنج قاچاقچی سوار بر این کشتی قصد داشتند کیسههای مواد مخدر را به دریا بریزند. با این حال برخی از کیسهها توسط مأموران از آب خارج شد و قاچاقچیان را دستگیر کردند.
کاپیتان آنتونی وبر، فرمانده گروه ویژه ۵۵ و مسئول نظارت بر عملیات دریایی آمریکا در خاورمیانه، با اشاره به عملکرد درخشان تیم ناوشکن پال همیلتون، گفت که این اقدامات مانع قاچاق مواد مخدر در دریاهای آزاد میشود و به جلوگیری از فعالیتهای بیثباتکننده در آبهای منطقه کمک میکند.
در سال ۲۰۲۳ نیروهای ضربتی سیتیاف ۱۵۰ موفق به کشف مقادیر قابل توجهی مواد مخدر به ارزش تخمینی ۱۵۰ میلیون دلار شدند که ارزش کل مواد کشف شده توسط نیروهای دریایی آمریکا و سایر کشورهای عضو این گروه را در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ به حدود یک میلیارد دلار رساند.
جیک فرای، افسر فرمانده ناوشکن پال همیلتون، با ابراز رضایت از عملکرد تیم خود، گفت که آنها متعهد به تأمین امنیت دریایی پایدار و مقابله با فعالیتهای غیرقانونی و قاچاق کالا در منطقه هستند.
تیم ضربت سیتیاف ۱۵۰، عملیات امنیتی دریایی و ضد تروریسم را در دریای عمان و اقیانوس هند انجام میدهد تا ضمن مقابله با سازمانهای جنایتکار و تروریستی، فعالیتهای غیرقانونی مرتبط با آنها از جمله جابجایی نیرو، سلاح، و مواد مخدر را مختل کند. این تلاشها به اطمینان از عبور کشتیهای مشروع تجاری از منطقهای عاری از تهدیدهای غیر دولتی نیز کمک میکند.
به نوشته این تارنما، نیروهای دریایی ترکیبی، بزرگترین مشارکت دریایی چند ملیتی در جهان است که نیروهای عضو آن در دریای سرخ، خلیج عدن، دریای عرب شمالی، دریای عمان، اقیانوس هند، و خلیج فارس فعالیت میکنند.
این مطلب با استفاده از گزارش تارنمای «خدمات توزیع اطلاعات بصری دفاعی» تنظیم شده است.