لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۲:۴۸

ادامه اخراج اساتید دانشگاه‌ها؛ اخراج «محترمانه» از دانشگاه آزاد؛ «تدریس کار افراد انقلابی است»


Iran Protests اعتراضات سراسری ایران، تجمع در دانشگاه علم و فرهنگ، چهارشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۱
Iran Protests اعتراضات سراسری ایران، تجمع در دانشگاه علم و فرهنگ، چهارشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۱

یک استاد دانشگاه آزاد که به اجبار مسئولان بازنشسته شده می‌گوید «محترمانه» اخراج شده است. سوسن صفاوردی در این رابطه گفت: ما را به این دلیل که به زعم آنها انقلابی نیستیم، محترمانه اخراج کرده‌اند، چون رییس دانشکده می‌گوید تدریس باید توسط افراد انقلابی انجام شود.

پس از اعتراضات سراسری یکی از اقدامات مسئولان تسویه اساتیدی است که از اعتراضات و دانشجویان معترض حمایت کردند و اخراج و بازنشستگی اجباری و ممانعت از حضور در دانشگاه در دستور کار قرار گرفته است.

پیش از این و در پی افزایش فشار بر دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های ایران، یک استاد دانشگاه فردوسی نیز از اخراج خود و چند همکار دیگرش خبر داده بود.

مهشید گوهری، استاد ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، با انتشار متنی در صفحه اینستاگرامش اعلام کرده بود که پس از هفت سال تدریس، قطع همکاری با او و چندین نفر از دیگر از همکارانش تأیید شده است.

خانم گوهری نوشته بود: «این ترم شرایطی فراهم شد که به صورت علمی مشق خردورزی و آزاداندیشی و حق‌جویی را در دانشگاه تمرین کنیم و همین بهانه‌ای برای پاکسازی گر‌وهی از مدرسان ادبیات دانشگاه فردوسی شد.»

نمونه دیگر حسن باقری‌نیا، عضو هیأت علمی روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه حکیم سبزواری بود که به «تحریک مردم به کشتار یکدیگر به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «تحریم مخاطبان به خشونت در فضای مجازی و انتشار اخبار کذب به قصد تشویش اذهان عمومی» متهم و از دانشگاه اخراج شده بود.

اخراج باقری‌نیا با واکنش یک‌صد تن از اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه‌های ایران روبه‌رو شد که با انتشار بیانیه‌ای حکم تعلیق حسن باقری‌نیا، استاد دانشگاه حکیم سبزواری، را محکوم کردند و خواستار لغو این حکم شدند.

از دیگر موارد خبرساز اخراج اساتید حامی دانشجویان معترض می‌توان به اخراج محسن برهانی، حقوقدان و «دانش‌آموخته حوزه علمیه قم»، از دانشگاه تهران اشاره کرد. آقای برهانی صدور و اجرای احکام اعدام برای معترضان را مورد پرسش قرار داده و توییت‌هایی را درباره تلاش‌ها برای پرونده‌سازی و اخراجش از دانشگاه منتشر کرده بود.

این حقوقدان علاوه بر انتقادها از نسبت دادن اتهامات «محاربه» و «افساد فی‌الأرض» به معترضان و صدور احکام اعدام برای آنان، نسبت به پخش «اعتراف اجباری» در صدا و سیما نیز اعتراض کرده و این اقدام را شایسته «مجازات» دانسته بود.

از آغاز اعتراضات سراسری در ایران که در پی مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد اوج گرفت، فشار بر دانشجویان معترض و اساتید حامی آنها نیز افزایش پیدا کرده است.

XS
SM
MD
LG