رسانههای عمده در باره همکاری حکومت ایران با تجاوز مرگبار روسیه به اوکراین، و همچنین اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی در ایران، چندین گزارش و تفسیر منتشر کردهاند.
نیویورک تایمز در گزارشی اختصاصی، سخنان سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در باره حملات روسیه به اوکراین با استفاده از پهپادهای ایرانی را برجسته کرده.
گزارشگران نیویورک تایمز جولیان بارنز و جان ایسمی به نقل از جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، مینویسند اشتباهات روسیه هنگام استفاده از پهپادهای خریداری شده از حکومت ایران، یا مشکلات هدفگیری با پهپادها، باعث شد که مستشاران ایرانی به شبهجزیره کریمه اعزام شوند. نیویورک تایمز مینویسد سخنگویان وزارت خارجه و وزارت دفاع آمریکا، جداگانه، انکارهای رسمی حکومتهای روسیه و ایران در باره فروش پهپاد به روسیه را تکذیب کردند.
پیتر کهنییون، خبرنگار شبکهی رادیویی غیرانتفاعی آمریکا «ان پی آر» میگوید همکاری پهپادی جمهوری اسلامی، ارزش اتحاد با حکومت ایران را به روسیه نشان میدهد، و به تبلیغات داخلی حکومت ایران امکان میدهد که خود را یک قدرت بزرگ قلمداد کند. مفسر ان پی آر میافزاید: البته معلوم نیست که روسیه بتواند منافعی که حکومت ایران امیدوار بود بتواند از احیای رابطه خود با غرب بدست آورد را تامین کند.
بیبیسی مینویسد پرواز هواپیماهای باربری از تهران به مسکو، رصد شده است و منابع آمریکایی حضور عناصر سپاه پاسداران در کریمه را تایید کردهاند. بیبیسی هشدار میدهد که پیوندهای فزاینده روسیه و حکومت ایران، خطرهای تازهای مطرح میکند.
نشریه یواس نیوز اند وورلد ریپورت گزارش رویتر را کار کرده که به نقل از سخنگوی نیروی هوایی اوکراین مینویسد جهان باید از دسترسی روسیه به موشکهای ساخت ایران جلوگیری کند.
وال استریت جورنال در یک گزارش اختصاصی از نویسنده سون انگل راسموسن، به هزینه اقتصادی سرکوب اعتراضات سراسری پرداخته است.
وال استریت جورنال به نقل از فرزین فردیس، عضو اتاق بازرگانی تهران، مینویسد قطعی اینترنت به منظور محدود کردن دسترسی معترضان، طی ماه گذشته معادل ۲۴ میلیارد دلار به کسبوکارهای ایرانی زیان وارد ساخته است، زیرا از جمله، نظام پرداختهای آنلاین را مختل ساخته و به بسته شدن ۷۰۰ هزار کسبوکار اینستاگرامی، که بیشتر آنها متعلق به زنان است، منجر شده است.
روزنامه صبح پایتخت آمریکا به نقل از خبرگزاریها، چند گزارش و تفسیر را به پهپادهای ایرانی در اوکراین و اعتراضات سراسری در ایران اختصاص داده است.
واشنگتن پست در خبرنامه دیدگاه جهان، مقالهای از نویسنده میریام برگر در باره سابقه و مفهوم شعارهای اعتراضات سراسری زنان ایران منتشر کرده، مینویسد شعار «زن، زندگی، آزادی»، یکی از شعارهای تعیینکننده اعتراضات سراسری، با جنبشی که تجربه زنان، و تاثیر روانخراش تبعیض جنسیتی در مرکز آن قرار دارد. واشنگتن پست به نقل ژین ریس باجالان، استاد تاریخ کردها در دانشگاه ایالتی میسوری، مینویسد برخلاف بعضی شعارهای دیگر، ریشه شعار زن، زندگی آزادی در انقلاب سال ۱۳۵۷ نیست، بلکه از حزب کارگران کردستان، یا پ ک ک، که در ترکیه مستقر است، الهام گرفته است که گرایشهای چپ و فمینیستی دارد.
نگار متحده در مقالهای در وال استریت جورنال تحت عنوان «گوش دادن به زنان انقلابی در تهران» به سرکوب زنان ایران با شعار «یا روسری یا توسری» در تظاهرات صدها هزار نفری ۱۷ اسفند ۱۳۵۷ میپردازد. او مینویسد، محدود کردن نمایش اندام زن، نه تنها دلمشغولی اسلامگرایان، بلکه ترکیب انتقاد از امپریالیسم غرب با شعارهای انقلاب فرهنگی مائوتسهتونگ بود. او میافزاید از نظر بعضی فعالان چپ در آن زمان، شعار انقلابی مساوات با مردان در فعالیت سیاسی، پس زدن زنانگی معنی میداد. خانم متحده صدها ساعت نوار صدایی که فمینیست آمریکایی «کیت میلت» در تهران ضبط کرده، گنجینهی نادری توصیف میکند از خشم و اندوه زنان تحصیلکرده و پیشروی ایرانی در نخستین ماههای به قدرت رسیدن نظام جدید.
پاتریک وینتور سردبیر دیپلماتیک روزنامه گاردین در مقالهای مشترکی با خبرنگار گاردین در تورنتو، از وزیر خارجه کانادا نقل قول کرده که حمایت از اعتراضات ایران را برای دمکراسیهای غربی، یک الزام اخلاقی توصیف میکند.
و سرانجام، روزنامه جروزالم پست گزارش ادامه اعتراضات و ظاهر شدن زنان بدون حجاب در خیابانها و رستورانها را براساس تويیتهای شهروندان، منتشر کرده و از جمله گزارش میدهد که چندین گیرنده و آنتن اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران به کار افتاده.