فشار بر زندانیان سیاسی در زندانهای مختلف ایران همچنان ادامه دارد. در تازهترین رخدادها، ابراهیم صدیق همدانی و بهنام موسیوند اعتصاب غذا کردهاند، عالیه مطلبزاده و نرگس محمدی از حق مرخصی محروم شدهاند و سهیلا حجاب در پیامی از زندان گفته که رفتار مقامات زندان با او از برخورد با اسرای جنگی هم بدتر است.
به گفته صدرا عبداللهی، همسر عالیه مطلبزاده، این روزنامهنگار زندانی طی تماسی از زندان گفته است بر اساس ابلاغیه سازمان زندانها خانم مطلبزاده به مدت شش ماه و نرگس محمدی سه ماه از مرخصی محروم شدهاند و برای رسیدگی به پروندهای جدید روز سهشنبه ۶ اردیبهشت به دادگاه احضار شدهاند.
از سویی، سهیلا حجاب، زندانی سیاسی محبوس در زندان کرمانشاه، در نامهای تأکید کرده است: «آن طور که با من در زندانها رفتار میکنند، در جنگ ایران و عراق با اسرای ایرانی برخورد نشد».
به گزارش هرانا در روز یکشنبه ۴ اردیبهشت، او خطاب به ابراهیم رئیسی نوشته است «از بس توسط عوامل شما در زمانهای مختلف به دلایل واهی مورد ضرب و شتم قرار گرفتهام که دیگر جانی در تنم نمانده، مرا به زندانهایی میفرستید که کوچکترین احترامی را برای حقوق یک زندانی سیاسی قائل نیستند».
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران همچنین گزارش داده است که ابراهیم صدیق همدانی، زندانی سیاسی در زندان مریوان اعتصاب غذا و دارو کرده است. این اقدام آقای همدانی در اعتراض به تحقق نیافتن وعدههای مسئولان برای انتقال او و پسرش، سالار صدیق همدانی به زندان ارومیه است.
زرتشت احمدی راغب نیز روز یکشنبه ۴ اردیبهشت در پیامی تلفنی از زندان رجاییشهر که نسخهای از آن در اختیار بخش فارسی صدای آمریکا قرار گرفته، با تأکید بر وضعیت جسمی بد بهنام موسیوند، اعلام کرد که اگر به مطالبات او رسیدگی نشود، دوباره از فردا به اعتصاب غذای اعتراضی او خواهد پیوست.
آقای احمدی راغب با نام بردن از زندانیان سیاسی طیفهای مختلف از جمله عبدالرسول مرتضوی جانباز جنگ، رضا محمدحسینی و مهدی مسکیننواز از بازداشتشدگان سال ۹۸، سعید ماسوری، ارژنگ داوودی و افشین بایمانی که «نزدیک به ۲۰ سال» در زندان هستند، و همچنین فرهاد میثمی، اسماعیل عبدی، منوچهر بختیاری و سهیلا حجاب، بر حق آزادی بیان و عقیده تأکید کرد.
بهنام موسیوند، فعال مدنی محبوس در زندان رجاییشهر در استان البرز که ۳۰ فروردین به هنگام اعزام به بیمارستان به دلیل مخالفت با زدن دستبند، توسط ماموران زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود در اعتراض به شرایط موجود در زندان اعتصاب غذا کرده است.
آتنا دائمی، زندانی سیاسی پیشین، میگوید که این آخرین حربه زندانیان است. او در شرح تجربه اعتصاب غذای خود و آسیبهای روحی و جسمی آن، در رشته توییتی نوشت: «اعتصاب غذا تنها سلاح زندانی برای اعتراض و احقاق حقوق و همچنین نمایش اقتدار و مقاومت اوست.»
در پی شدت گرفتن برخوردهای «غیرمتعارف و سلیقهای» با زندانیان سیاسی، جمعی از کنشگران سیاسی، زندانیان سیاسی پیشین و کنونی، خانوادههای زندانیان سیاسی و وکلایشان با انتشار نامهای به رئیسجمهوری و رئیس قوه قضاییه، خواستار توقف رفتارهای غیرقانونی در برخورد با زندانیان سیاسی شدند.