لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۳۷

آغاز محاکمه جمشید شارمهد؛ خانواده او محاکمه را «ساختگی» خواند


تصویری از جمشید شارمهد، زندانی دو تابعیتی در کنار برخی از اعضای خانواده خود (آرشیو)
تصویری از جمشید شارمهد، زندانی دو تابعیتی در کنار برخی از اعضای خانواده خود (آرشیو)

اولین جلسه محاکمه علنی جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی، صبح یکشنبه ١٧ بهمن در شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.

وی ١٨ ماه پیش احتمالا از امارات متحده عربی ربوده شد و به تهران انتقال یافت.

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، با انتشار عکسی از جلسه دادگاه جمشید شارمهد نوشته، این جلسه با حضور نماینده دادستان و خانواده قربانیان برگزار شده و متهم نیز با وکلای خود حضور داشته است.

بنا بر این گزارش، نماینده دادستان در کیفرخواست ادعا کرده که آقای شارمهد، که از او به عنوان رئیس «گروه تندر» یاد شده، قصد انجام ٢٣ مورد اقدام تروریستی را داشته که تنها موفق به انجام پنج مورد آنها شده است.

وی با ذکر مواردی نظیر تلاش برای بمب گذاری در سد سیون شیراز، برنامه‌ریزی جهت ترور مسئول پروژه سد، انفجار در کفشداری آرامگاه آیت‌الله خمینی در سال ۱۳۸۸، و تهیه بمب برای انفجار حوزه علمیه آیت‌الله گلپایگانی، گفته که متهم به این موارد اعتراف کرده است.

نماینده دادستان درباره نحوه گرفتن اعترافات و چگونگی دستگیری جمشید شارمهد توضیحی نداد.

در همین حال غزاله شارمهد، دختر این شهروند ایرانی-آلمانی که از سوی دادستان متهم به «افساد فی الارض» شده است، در حساب توییترش با اشاره به «ساختگی» بودن این دادگاه می‌نویسد که پدرش ۵۵۵ روز است در سلول انفرادی به سر می‌برد، آنها از سلامت روحی و جسمی او پس از آن روزهای شکنجه چیزی نمی‌دانند، و از این تاریخ دادگاه هم اطلاعی نداشته‌اند.

به گفته خانم شارمهد، کنسولگری آلمان در این مورد مطلع نشده است.

از طرف دیگر، سعید دهقان وکیل دادگستری نیز در حساب توییتر خود با اشاره به دلایل غیرقانونی بودن این دادگاه، نوشته است دادگاه امروز جمشید شارمهد به دلیل آدم‌ربایی و پرونده‌سازی بر اساس اعترافات اجباری و حبس ۵۵۵ روزه وی در سلول انفرادی و نیز عدم دسترسی به وکیل مستقل، قانونی نیست.

غزاله شارمهد پیشتر درباره وکیل تسخیری پدرش و طلب دستمزد ۲۵۰ هزار دلاری نوشته بود که رضا دردی‌زاده «وکیل معتمد رژیم اسلامی» است که به زور در پرونده پدرش منصوب شده است.

به گفته خانم شارمهد، آقای دردی‌زاده از خانواده وی ۲۵۰ هزار دلار پول خواسته است، و در غیر این صورت، برای کمک به پدرش تلاشی نخواهد کرد.

این دادگاه در حالی برگزار می‌شود که در روزهای گذشته رسانه‌های نزدیک به نهادهای امنیتی از بازداشت یک «عضو ارشد» گروه تندر خبر داده‌اند.

این رسانه‌ها هویت فرد بازداشت‌شده را «ماسماتوس» عنوان و ادعا کردند وی «نفر دوم شاخه نظامی» این گروه بوده است.

تندر نام رسانه گروه «انجمن پادشاهی ایران» در کالیفرنیا است.

در پایان نخستین جلسه رسیدگی به پرونده جمشید شارمهد، قاضی صلواتی اعلام کرد که زمان و مکان جلسه بعدی متعاقبا اعلام خواهد شد.

گفتنی است که اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا به ترتیب در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۹، قاضی صلواتی را به خاطر موارد نقض گسترده حقوق بشر تحت تحریم قرار داده‌اند.

XS
SM
MD
LG