لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۹

ابوالقاسم صلواتی، قاضی مرگ؛ گزارش سازمان «اتحاد علیه ایران هسته‌‌ای» درباره قاضی تحریم‌شده جمهوری اسلامی


ایالات متحده آذر ماه گذشته قاضی صلواتی و قاضی مقیسه، دو قاضی بدنام دستگاه قضایی رژیم جمهوری اسلامی که به صدور احکام سنگین علیه فعالان سیاسی، روزنامه‌نگاران، و فعالان حقوق بشر در ایران شهرت دارند، تحریم کرد.
ایالات متحده آذر ماه گذشته قاضی صلواتی و قاضی مقیسه، دو قاضی بدنام دستگاه قضایی رژیم جمهوری اسلامی که به صدور احکام سنگین علیه فعالان سیاسی، روزنامه‌نگاران، و فعالان حقوق بشر در ایران شهرت دارند، تحریم کرد.

ابوالقاسم صلواتی، قاضی ایرانی، به دلیل وارد کردن اتهامات ساختگی و محکوم کردن متهمان به مرگ یا حبس طولانی مدت، شهرت زیادی دارد و به «قاضی اعدام» و «قاضی مرگ» معروف است.

سازمان «اتحاد علیه ایران هسته‌‌ای» در گزارشی به عملکرد صلواتی، قاضی ارشد شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی ایران در تهران، پرداخته است.

در گزارش سازمان «اتحاد علیه ایران هسته‌‌ای» با اشاره به تشکیل دادگاه انقلاب اسلامی با فرمان روح‌الله خمینی در سال ۱۳۵۸ با هدف سرکوب و نابود کردن مخالفان رژیم، آمده است که بنا به گزارش‌های موجود دادگاه‌های کیفری انقلاب اسلامی در ده سال اول تشکیل رژیم اسلامی ایران، بیش از ۱۶ هزار ایرانی را به مرگ محکوم کرد. این محاکمه‌ها در واقع در دادگاه‌‌های پوشالی، با نادیده گرفتن عدالت و رد روند منصفانه دادرسی و دسترسی به وکیل، بنا بر استدلال‌های دروغین، شواهد ساختگی، و محکومیت از پیش تعیین شده متهم انجام می‌شود.

پیشینه صلواتی

جزئیات کمی در مورد پیشینه صلواتی منتشر شده است. این که او حتی مدرک حقوق داشته باشد و یا ابوالقاسم صلواتی نام واقعی او باشد، معلوم نیست. راد سنجابی، مدیر اجرایی پیشین «مرکز اسناد حقوق بشر ایران» اشاره کرده است که «[صلواتی] حتی در دادگاه انقلاب اسلامی، به قاضی اعدام [یا قاضی دارزن] شهرت دارد و آشکارا از حقوق چیزی نمی‌داند.»

در این گزارش به نقل از سازمان غیرانتفاعی «متحد برای ایران» آمده است که صلواتی در طول جنگ ایران و عراق بین سال‌های ۱۳۵۹ و ۱۳۶۷ در بسیج، نیروی زیرمجموعه سپاه پاسداران، خدمت کرده و مجروح شده است. او در سال ۱۳۶۶ به پلیس قضایی استان کردستان پیوست و در سال ۱۳۷۰ در شهر سنندج دادستان و قاضی شد. او به خاطر قضاوت‌های بی‌رحمانه و عمدتا فله‌ای در محاکمه‌های بعد از انتخابات ۱۳۸۸ شهرت دارد.

آمار و ارقام نقض حقوق بشر

بنا بر اطلاعات اطلس زندان ایران، که توسط سازمان غیر دولتی «متحد برای ایران» تهیه شده است، صلواتی ۲۵ تن را به اعدام و ۲۵۰ تن را روی هم به ۱۲۲۷ سال حبس در زندان و ۵۴۰ ضربه شلاق محکوم کرده است.

از دیگر موارد نقض حقوق بشر «قاضی مرگ» می توان به محروم کردن حد اقل ۲۲۹ متهم از دسترسی به وکیل و مشاور قضایی، حبس حد اقل ۱۶۶ متهم در سلول انفرادی، محروم کردن حد اقل ۱۰۴ متهم به ملاقات یا تماس تلفنی با بستگان و اعضای خانواده، و شکنجه روحی و جسمی ۴۶ متهم اشاره کرد.

گروگان‌ها

صلواتی در ارتباط با پرونده‌های شمار زیادی از شهروندان آمریکایی و دیگر شهروندان غربی که با هدف استفاده از آنها به عنوان اهرم چانه‌زنی توسط رژیم ایران به گروگان گرفته شده‌اند، حکم صادر کرده است. صلواتی گروگان‌های زیادی را به حبس طولانی مدت و یا حتی اعدام محکوم کرده است.

این احکام در شرایطی صادر شده که شواهد یا اسناد کافی برای محکوم کردن افراد وجود نداشته است و محاکمه در سیستم قضایی ایران، که حقوق متهم از هر نظر و جنبه‌ای نقض می‌شود، برگزار شده است.

تحریم

اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا به ترتیب در سال های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۹، صلواتی را به خاطر موارد نقض گسترده حقوق بشر تحت تحریم قرار داده‌اند.

XS
SM
MD
LG