لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۸

ابراز نگرانی همسر عباس واحدیان از مشکلات جسمی این زندانی سیاسی؛ زندگی او در «خطر» است


عباس واحدیان شاهرودی، زندانی سیاسی در ایران. آرشیو
عباس واحدیان شاهرودی، زندانی سیاسی در ایران. آرشیو

همسر عباس واحدیان شاهرودی از وضعیت سلامت این زندانی سیاسی ابراز «نگرانی شدید» کرد و گفت برای آقای شاهرودی در ارتباط با پرونده امضای «بیانیه ۱۴» حکم ۱۰ سال حبس ابلاغ شده و یک پرونده جدید نیز تحت عنوان «اقدام علیه امنیت ملی» برای او گشوده‌اند.

شهلا جهان‌بین، همسر عباس واحدیان، روز پنج‌شنبه ۱۵ مهر، در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا، ضمن اعلام این خبر، گفت این زندانی سیاسی بار دیگر روز دهم شهریور ماه در رضوان‌شهر دستگیر و به اطلاعات مشهد منتقل شده است.

به گفته خانم جهان‌بین، آقای واحدیان در تماس روز چهارشنبه خود با دخترش گفته است که از سلول انفرادی به اتاق دیگری که در زندان به آن «اتاق جمعی» می‌گویند منتقل شده و «تا یکی دو هفته آینده به بند عمومی منتقل می‌شود.»

همسر این زندانی سیاسی، با ابراز نگرانی از وضعیت جسمی آقای شاهرودی گفت: سردردهای مکرر و شدید دارد و گردنش درد می‌کند. به تشخیص دکتر به دلیل فشار خون بالا قرص «زیرزبانی» برایش گذاشته‌اند و برایش قرص فشار خون تجویز کرده‌اند.

او اضافه کرد: در پی ضرب و شتم در بازداشت پیشین در سال ۹۸، دندان و فک عباس واحدیان آسیب دید و در پی آن لثه‌هایش «به‌شدت» عفونت کرد و دندانش لق شد،‌ به‌طوری که نمی‌توانست غذا بخورد.

شهلا جهان‌بین تأکید کرد: «این عفونت ممکن است به قلبش صدمه بزند و مشکلات بدتری برایش به وجود بیاورد.»

خرداد ۱۳۹۸، گروهی ۱۴ نفره از فعالان سیاسی و مدنی با انتشار بیانیه‌ای خطاب به آیت‌‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، خواستار استعفای او و تغییر قانون اساسی ایران - که به زعم آنها مجلسی فرمایشی، دولتی بی‌اختیار و قوه قضاییه‌ای غیرمستقل ایجاد کرده است - شدند.

این درخواست، در مرداد ماه ۹۸ مورد حمایت ۱۴ تن از فعالان مدنی زن قرار گرفت. آنها نیز در یک بیانیه مشابه خواستار گذار از جمهوری اسلامی و تدوین قانون اساسی جدید شدند.

مقام‌های امنیتی جمهوری اسلامی، امضاکنندگان این نامه‌ها را به تلاش برای «طراحی فتنه جدید» متهم کرده و بسیاری از امضاکنندگان این دو نامه را بازداشت کردند؛ برخی از بازداشت شدگان پس از مدتی به صورت موقت آزاد و گروهی دیگر همچنان در بازداشت به‌سر می‌برند.

هم‌زمان، روز پنج‌شنبه گروهی از فعالان مدنی و سیاسی ایرانی در بیانیه‌ای نسبت به «وضعیت وخیم» عباس واحدیان شاهرودی هشدار داده‌اند.

در این بیانیه که نسخه‌ای از آن از سوی یکی از امضاکنندگان در اختیار صدای آمریکا قرار گرفته، با اشاره به گذشت ۳۵ روز از بازداشت آقای واحدیان، آمده است: «وی با وجود خون‌ریزی لثه، مشکل ریوی، نفس‌تنگی شدید ناشی از ابتلای قبلی به کرونا» همچنان تحت بازجویی است.

امضاکنندگان این بیانیه تأکید کرده‌اند: «شهادت می‌دهیم که آقای واحدیان شاهرودی جرمی مرتکب نشده، جز وطن‌دوستی و بلند کردن صدایش علیه غارتگران.»

در این بیانیه «تن ندادن به ارعاب و خفقان حاکم» علت «تهدیدهای مکرر» و «باز کردن پرونده جدید» برای آقای واحدیان عنوان شده و بر «حق انتقاد، اعتراض و مبارزه علیه تعرض به حقوق مردم» به عنوان «بخش لاینفک از حقوق اساسی شهروندان» تأکید شده است.

امضاکنندگان بیانیه با «اعلام خطر» نسبت به وضعیت سلامت عباس واحدیان شاهرودی، رهبر جمهوری اسلامی، رئیس قوه قضاییه و اطلاعات مشهد را «مسئول مستقیم تهدید سلامت و جان» او و سایر زندانیان سیاسی و عقیدتی از جمله بازداشت‌شدگان بیانیه ۱۴ نفر معرفی کرده‌اند.

جواد لعل محمدی، رضا مهرگان، محمد نوریزاد، زرتشت احمدی راغب و شهلا انتصاری از امضاکنندگان بیانیه ۱۴، فرنگیس مظلوم مادر سهیل عربی، رودی بختیار روزنامه‌نگار، شاهین نجفی خواننده معترض، حسن نائب‌هاشم فعال حقوق بشر، کوروش زعیم و سپیده پورآقایی فعالان سیاسی، و رضوان مقدم فعال حقوق زنان از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG