لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۳

پیشنهاد طرحی در مجلس نمایندگان برای مقابله با گروگان‌گیری‌های شهروندان آمریکا توسط ایران


تد دویچ (پشت تریبون) روز پنجشنبه این طرح را معرفی کرد
تد دویچ (پشت تریبون) روز پنجشنبه این طرح را معرفی کرد

چند نماینده در مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه ۱۷ اسفند طرحی را معرفی کردند که به دولت آمریکا اجازه می‌دهد ابزارهایی برای فشار علیه ایران در اختیار داشته باشد و از آن برای آزادی شهروندان آمریکایی دربند در ایران استفاده کند.

«تد دویچ» عضو دموکرات و رئیس کمیته فرعی حوزه خاورمیانه، شمال آفریقا و تروریسم جهانی در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان این طرح را معرفی کرده است. این طرح «قانون پاسخگویی باب لوینسون» نام گرفته است. رابرت لوینسون شهروند آمریکایی است که ۱۲ سال پیش آخرین بار در جزیره کیش دیده شد.

این طرح از سوی تد دویچ از فلوریدا، جو ویلسون از کارولینای شمالی، تد لیو از ایالت کالیفرنیا و مایکل والتس از ایالت فلوریدا نوشته و معرفی شده است.

سارا لوینسون، دختر رابرت لوینسون در مورد این طرح و در جلسه‌ای در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان در گفت‌وگویی با صدای آمریکا گفت:‌ «این طرح پیشنهادی، برداشتی از قانون مگنیتسکی است.»‌

قانون مگنیتسکی یک ابزار توانمند جدید برای پیشگیری از نقض حقوق بشر و مبارزه با فساد در جهان است و با قرار گرفتن نام افراد یا نهادها در فهرست مشمول این قانون، دارایی‌های احتمالی آنها در ایالات متحده ضبط و هرگونه ارتباط آنها با مؤسسات مالی داخل ایالات متحده ممنوع می‌شود.

این قانون از نام یک وکیل حقوق بشر با همین نام در روسیه گرفته شده است. سرگئی مگنیتسکی در سال ۲۰۰۹ در زندان مسکو درگذشت. این وکیل حقوق بشر پس از آن که دست مقامات روس را در یک پرونده عظیم اختلاس رو کرد، بازداشت شد و ۱۱ ماه را در زندان سپری کرد. این مجموعه قوانین به قوه مجریه آمریکا این اجازه را داد تا تحریم‌های بیشتری علیه روسیه و در حوزه نقض حقوق بشر اعمال کند.

تد دویچ، رئیس کمیته فرعی حوزه خاورمیانه، شمال آفریقا و تروریسم جهانی در جریان اعلام این طرح گفت:‌ «باید ابزاری را به دولت داد که بتواند با آن با این کارهای ایران برخورد کند. دولت ایران گروگان‌گیری را به یک منبع درآمد تبدیل کرده و از سوی دیگر همین‌طور حمایت از تروریسم جهانی را هم ادامه می‌دهد.»

کریستین لوینسون همسر و سارا و دنیل لوینسون، دو فرزند از هفت فرزند باب لوینسون در این مراسم حضور داشتند. هرسه در گفت‌وگو با صدای آمریکا ابراز امیدواری کردند این طرح جدید، بتواند اقداماتی موثر در پی داشته باشد.

در کنار کریستین لوینسون، دو عضو دیگر از خانواده افرادی که در ایران به زندان افتاده‌اند، در این مراسم حاضر بودند. عمر ذکا پسر نزار زکا پیش از شروع جلسه به خبرنگار صدای آمریکا گفت:‌ «اگر پدرم پیامی از این نشست را می‌شنود یا می‌بیند، می‌خواهم به او بگویم ذره‌ای عقب‌ نمی‌نشینیم و به تلاش‌هایمان برای آزادی او ادامه می‌دهیم.»

نزار زکا شهروند لبنان است و اقامت دائم ایالات متحده آمریکا را هم دارد. آقای زکا که کارشناس فناوری اطلاعات است به دعوت جمهوری اسلامی و برای حضور در سمیناری به تهران سفر کرد ولی کمی بعد به اتهام جاسوسی بازداشت شد.

بابک نمازی که پدر و برادرش در ایران زندانی هستند نیز در این مراسم حضور داشت. جرد گنسر، وکیل بابک نمازی در گفت‌وگویی با صدای آمریکا از این طرح ابراز خرسندی کرد و گفت به مراتب ابزار خیلی بهتری برای مبارزه با گروگان‌گیری ایران است.

باقر و سیامک نمازی که پدر و پسر هستند هر دو در ایران به اتهام «جاسوسی» به ۱۰ سال زندان محکوم شده‌اند. آقای گنسر با اشاره به آخرین وضعیتی که از موکلان خود در ایران دارد، گفت:‌«متاسفانه وضعیت جسمی باقر نمازی خوب نیست و نگرانی‌ها از نگهداری او بسیار بالا است.»

«ژیو وانگ» دانشجوی آمریکایی چینی تبار هم در ایران به زندان افتاده است.

مایکل وایت، از سربازان پیشین ارتش آمریکا هم که برای دیدار با دوست دخترش به ایران سفر کرده بود و از تابستان گذشته زندانی شده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG