لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۲۱

استقبال دختران معترض به حجاب اجباری از اقدام دختر معترض در میدان انقلاب


این دختر معترض به حجاب اجباری در حالی که شالی قرمز و بادکنک هایی به رنگ قرمز و سفید در دست داشت،‌ بالای نماد گنبدی شکل میدان انقلاب تهران رفت.
این دختر معترض به حجاب اجباری در حالی که شالی قرمز و بادکنک هایی به رنگ قرمز و سفید در دست داشت،‌ بالای نماد گنبدی شکل میدان انقلاب تهران رفت.

دخترانی که شش ماه پیش به حجاب اجباری معترض شدند و حکومت با آنها برخورد کرد، از اقدام یک دختر دیگر که روز دوشنبه در میدان انقلاب با برداشتن روسری‌اش به حجاب اجباری اعتراض کرد، استقبال کردند.

یک دختر که هنوز هویتش مشخص نیست،‌ روز دوشنبه ۷ آبان ماه از نماد گنبدی شکل و سبزرنگ میدان انقلاب بالا رفت و به حجاب اجباری اعتراض کرد. او در حالی که حجاب به سر نداشت روسری قرمز رنگ و بادکنک‌هایی به رنگ سفید و قرمز را در دستانش تکان می داد.

پس از دقایقی در حالی که مردم تماشاگر اعتراض مدنی و در سکوت این دختر بودند، مامور نیروی انتظامی از این گنبد بالا رفت و دختر را بازداشت و پایین آورد.

مردم اعتراض خود را به بازداشت «دختر میدان انقلاب »‌ با سوت و دست زدن نشان دادند.

حرکت نمادین او نشان داد که برخلاف ادعای جمهوری اسلامی اعتراضات علنی به حجاب اجباری در ایران تمام نشده است.

رسانه‌های رسمی ایران خبری در رابطه با اعتراض مدنی دختر میدان انقلاب منتشر نکردند و مقامات جمهوری اسلامی نیز تاکنون در رابطه این موضوع واکنشی را نشان نداده‌اند.

اعتراضات علنی زنان مخالف «حجاب اجباری» در ایران از سال گذشته آغاز شد. اعتراضاتی که در ششم دی‌ماه سال ۹۶ با بالا رفتن «ویدا موحد» از جعبه برق خیابان انقلاب و به چوب بستن شال سفیدش رقم خورد و زنان دیگر را نیز در شهرهای مختلف ایران برای نشان دادن اعتراضی مدنی به خیابان‌ها کشاند.

زنان معترض که با در دست داشتن شال‌هایشان در نقاط مختلف شهرها و با سکوت دست به اعتراض می زدند به «دختران خیابان انقلاب» معروف شدند.

دختران خیابان انقلاب همچون «شاپرک شجری‌زاده»،‌ «ویدا موحد»، «نرگس حسینی»، «شیما بابایی» و «مریم شریعتمداری» از سوی مقامات انتظامی و امنیتی در شرایطی بازداشت شدند که گاهی برخورد شدید ماموران انتظامی در زمان بازداشت آن‌ها خبرساز شد. حکومت ایران برای برخی از این زنان حکم زندان صادر کرد.

حجاب اجباری در ایران به عنوان یکی از موارد نقض حقوق شهروندی در اسفندماه سال ۵۷ مطرح شد. این در شرایطی است که در زمان انقلاب،‌ رهبران مذهبی اعلام نکرده بودند که قرار است بعد از انقلاب حجاب برای زنان اجباری شود.

همزمان با مطرح شدن موضوع حجاب اجباری، هزاران نفر در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند اما این اعتراضات نتیجه‌ای نداشت و نه تنها زنان مجبور شدند حجاب مورد قبول حکومت را برتن کنند بلکه ماموران امنیتی و انتظامی در قالب «گشت ارشاد» وظیفه برخورد با زنانی را برعهده گرفتند که به گفته آن‌ها «بدحجاب» یا «بی‌حجاب» بودند.

همچنین پس از به راه افتادن کمپین‌هایی برای برداشتن حجاب اجباری، صدور حکم قضایی برای این دسته از معترضان شدت گرفت به طوری که حتی «نسرین ستوده»، وکیل «دختران خیابان انقلاب» نیز به اتهاماتی از جمله پذیرفتن وکالت معترضان به حجاب اجباری بازداشت شد.فرهاد میثمی، پزشک و فعال حقوق بشر هم به دلیل حمایت از کمپین زنان علیه حجاب اجباری از مرداد ماه در زندان به سر می‌برد.

با تمام برخوردهای قهری و خشونت آمیز پلیس و احکام سنگین چند سال حبس برای زنان مخالف حجاب اجباری و در حالی که رهبر ایران زنان معترض را «فریب خورده» می نامند،‌ هنوز هم اعتراض های مدنی به حجاب اجباری ادامه دارد.

اعتراض مدنی این دختر به حجاب اجباری تنها دو روز بعد از ویدئو زیر گرفته شدن یک دانشجو دختر توسط خودرو گشت ارشاد اتفاق افتاد. پلیس قصد داشت با نمایش قدرت و زیر گرفتن دختر دانشجو اعتراض او را به حضور این گشت‌ها در دانشگاه بشکند اما نه تنها مقاومت این دختر دانشجو نشکست بلکه این بار این مقاومت به شکل اعتراض مدنی دختری دیگر به حجاب اجباری در میدان انقلاب خود را نشان داد.

برخودهای گشت ارشاد و ماموران پلیس با مخالفان حجاب اجباری در شرایطی است که صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه در اظهارنظری مدعی شده بود که حکومت هرگز با کسی صرفاً مخالف حجاب باشد برخورد نمی کند اما در ادامه از برخورد با زنانی که مخالفت خود با حجاب را تبلیغ و ترویج می کنند خبر داده بود.

واکنش معترضان قبلی به حجاب اجباری

بازداشت و برخوردهای قضایی در برابر «دختران خیابان انقلاب» کاملا نشان از گفته های رئیس قوه قضائیه ایران برای جلوگیری از اعتراضات بیشتر زنان مخالف حجاب اجباری دارد. هر چند این برخوردها هم نتوانست بازدارنده اعتراض های مدنی زنان باشد. به طوری که دختر معترض روز دوشنبه با علم به بازداشت شدنش دست به اعتراض زد.

حرکت اعتراضی دختر ناشناس میدان انقلاب به حجاب اجباری،‌ در فضای مجازی حمایت دیگر «دختران خیابان انقلاب» را به همراه داشت. آن‌ها از تکثیر شدن «دختران خیابان انقلاب» نوشتند.

«اعظم جنگروی» یکی از بازداشت شدگان معترض به حجاب اجباری در توئیتر نوشت:

«مریم شریعتمداری» دیگر بازداشت‌شده «دختران خیابان انقلاب»‌ که با خشونت از جعبه برق در خیابان انقلاب تهران پایین کشیده شده بود،‌ هم با این توئیت از دخترناشناس میدان انقلاب حمایت کرد.

«شاپرک شجری زاده» هم که بعد از برخورد قضایی از ایران خارج شد، در صفحه اینستاگرامش با انتشار فیلمی از دختر «میدان انقلاب» نوشت که «صدای دختران خیابان انقلاب خاموش نمی شود»

کاربران شبکه‌های مجازی هم واکنش های بسیاری را به اعتراض این دختر در میدان انقلاب نشان دادند.

یکی از این واکنش ها مربوط به «ترانه علیدوستی» بازیگر زن ایران بود که در توئیتر خود یک ویدئو درباره تاریخچه مبارزات زنان با حجاب اجباری را از کانال کمپین حقوق بشر ایران منتشر کرد.

پیش از این نیز برخی چهره‌های سرشناس همچون «مهناز افشار» و «آناهیتا همتی» بازیگران زن ایران از حقوق زنان حمایت کرده بودند.

اعتراض به حجاب اجباری در ایران به مرزهای داخل کشور خلاصه نمی شود،‌ در کنار اعتراضات نهادهای حقوق بشری برخی‌ از چهره‌های خارجی از جمله یک شطرنج باز هندی تصمیم گرفت به خاطر اعمال اجباری حجاب برای زنان، از حضور در یک تورنمنت شطرنج در ایران کنار بکشد.

وزارت خارجه آمریکا و نهادهای حقوق بشری بارها در سالهای گذشته به برخورد شدید با معترضان به حجاب اجباری در ایران اعتراض کرده اند.

پیش از این مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا با اعتراض به بازداشت ۳۰ زن مخالف با حجاب اجباری، عنوان کرده بود که «مردم ایران استحقاق دارند به حقوق انسانی‌شان احترام گذاشته شود.»

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG