لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۷

عفو بین الملل از حکم «قصاص چشم» در ایران به شدت انتقاد کرد


سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه‌ای، از اجرای مجازات قصاص یک مرد در زندان رجایی شهر کرج، توسط قوه قضاییه ایران به شدت انتقاد کرد و کور کردن عمدی مردی که متهم به اسیدپاشی است ، را «نمونه‌ای هولناک» از مجازات‌هایی دانست که سیستم قضایی ایران، بی‌اعتنا به حقوق بنیادی حقوق بشر اعمال می‌کند.

رها بحرینی از محققان سازمان عفو بین الملل در امور ایران، در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا در همین زمینه گفت مجازات‌های خشن و انتقام‌جویانه نظیر سنگسار، کور کردن، قطع عضو و شلاق، نه اجرای عدالت بلکه مصداق شکنجه است که نقض میثاق نامه‌های حقوق مدنی و سیاسی است که ایران متعهد به رعایت آن شده است.

رها بحرینی: قصاص چشم نمونه‌ای از مجازات‌های غیرانسانی در ایران است
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

رها بحرینی همچنین با اشاره به اجرای برخی از احکام مجازات از سوی قوه قضاییه در هفته‌های منتهی به بررسی کارنامه حقوق بشر ایران در سازمان ملل متحد، عنوان کرد که این کارنامه تاسف بار به مراتب گویاتر است از ادعاهای توخالی که جواد لاریجانی رییس کمیسیون حقوق بشر ایران و محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران در شورای حقوق بشر در ژنو مطرح کردند.

رها بحرینی همچنین درباره اعدام شش مرد اهل نست و انتقال آتنا فرقدانی زندانی عقیدتی به بند ۲ الف زندان اوین، و اخیرا اجرای حکم قصاص چشم، نشان دهنده کارنامه تاسف‌بار دستگاه قضایی است و به مراتب گویاتر از ادعاهایی است که محمدجواد لاریجانی رئیس کمیسیون حقوق بشر قوه قضاییه مطرح کرده‌ است.

رها بحرینی: «کارنامه تاسف‌بار» قوه قضاییه گویاتر از ادعاهای توخالی مقامات ایران است
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:49 0:00

اخیرا شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز با انتشار گزارش سالانه خود درباره کارنامه حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران، با اعلام نگرانی از تعداد اعدام‌ها در ایران، خاطرنشان کرده که تهران تاکنون به وعده حمایت از اقلیت‌های مذهبی و قومی، و رعایت حقوق زنان، روزنامه نگاران و فعالان اجتماعی عمل نکرده است.

بر اساس این گزارش، طی یازده ماه سال ۲۰۱۴ میلادی، حدود ۵۰۰ نفر در ایران اعدام شده‌اند که بسیاری از این افراد از یک فرآیند دادرسی عادلانه برخوردارد نبودند و حدود ۸۰ درصد از افرادی که سال گذشته در ایران اعدام شدند، از محکومان جرایم مربوط به مواد مخدر بودند.

XS
SM
MD
LG