لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۴۲

نیویورک تایمز: آمريکا در حال بررسی ارسال سلاح برای دولت اوکراين است


نگاه آمريکا به گزينه نظامی برای پايان بحران اوکراين
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:14 0:00

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، با اشاره به توافقنامه آتش بس پنج ماه پيش ميان دولت اوکراين و جدايی طلبان طرفدار روسيه در شرق اوکراین، روز دوشنبه خواستار برقراری يک آتش بس اضطراری شد.

خانم مرکل گفت آلمان با وجود مناسبات تجاری نزديک با اوکراين به دولت این کشور کمک نظامی نمی کند.

او گفت: «آلمان از اوکراين حمايت تسليحاتی نمی کند. من قوياً معتقدم اين جنگ به طريق نظامی از بين نمی رود، در نتيجه ما مصرانه معتقديم از يکسو در صورت نياز به اعمال تحريم ها ادامه دهيم و از سوی ديگر از طريق ديپلماسی و مذاکره جلوی جنگ را بگيريم يا حداقل از وخامت آن کم کنيم.»

سرگئی لاوروف، وزير امور خارجه روسيه نيز روز دوشنبه در ديدار با رهبران چين و هند نقش آمريکا را در بحران اوکراين به چالش گرفت.​ او گفت: «دو نکته را بايد بيان کنم. نخست اينکه قرائنی وجود دارد که نشان می دهد ايالات متحده از همان ابتدای کودتای ضد دولتی در اوکراين دخالت مستقيم داشته است. و دومين نکته اين است که در اينجا مايلم به (رئيس جمهوری آمريکا) گوشزد کنم که اظهار نظر های اخير نشان دهنده قصد واشنگتن به ادامه حمایت بی چون و چرا و بی قيد و شرط از دولت اوکراين است که ظاهراً برای رفع منازعات گزينه نظامی را در پيش گرفته است.»

اما بر اساس تازه ترين گزارش ها از اوکراين، بمباران و موشک باران های سنگين از سوی هر دوطرف درگیر در شرق این کشور روز دوشنبه نیز ادامه یافت. آندری ليسنکو، سخنگوی وزارت دفاع اوکراين روز دوشنبه از کشته شدن ۵ سرباز ديگر در موشک باران های جدايی طلبان خبر داد.

در همین حال، روزنامه آمريکایی نيويورک تايمز در مقاله‌ای نوشت، واشنگتن در حال بازنگری رویکرد خود در ارتباط با تأمين سلاح و جنگ افزارهای سنگين برای نیروهای دولتی اوکراين است.

بر اساس این گزارش، فرمانده نظامی ناتو، فيليپ بريدلا، با توجه به تداوم حمايت روسيه از جدايی‌طلبان در اوکراين، موافق تأمين اسلحه و تجهيزات دفاعی برای نيروهای اوکراينی است و به نظر می‌رسد، اکنون طيف وسيعی از مقام‌های دولتی و نظامی آمريکا به اين سمت در حال حرکت هستند.

به نوشته نيويورک تايمز باراک اوباما هنوز تصميمی در اين زمینه نگرفته است، اما از آنجا که در هفته‌های اخير موارد زيادی پيش آمده که نشان می‌دهند نيروهای اوکراينی از نظر تسليحاتی سخت کمبود دارند، کاخ سفید اکنون با نگاه تازه‌ای به گزينه کمک نظامی به اوکراين می‌نگرد.

این روزنامه در ادامه می‌نويسد، جان کری وزير خارجه آمریکا که قرار است روز پنجشنبه به کیف، پايتخت اوکراين سفر کند، مانند ژنرال مارتين دمپسی، رئيس ستاد مشترک نيروهای مسلح آمريکا و سوزان رايس، مشاور امنيتی رئیس جمهوری، آماده شنيدن پيشنهاد‌های تازه در مورد کمک نظامی به دولت اوکراين هستند.

بنا بر این گزارش که روز يکشنبه منتشر شد، چاک هيگل وزير دفاع ایالات متحده نیز، که به زودی از سمت خود کنار می‌رود، از ارسال تسليحات دفاعی برای نیروهای دولتی اوکراين پشتيبانی می‌کند.

رئيس جمهوری آمريکا دو ماه پيش با امضای لايحه‌ای با ارسال تجهيزات نظامی به کيف موافقت کرد، اما سخنگوی کاخ سفيد در همان زمان اعلام کرد اين اقدام ممکن است باعث سوء تعبير شود و بسياری از تحليلگران و روسيه آن را يک اقدام تحريک آميز نظامی بدانند.

چنانچه سرگئی لاوروف وزير امور خارجه روسيه روز دوشنبه گفت، اظهار نظرهای تازه آقای اوباما بيانگر آن است که واشنگتن از راه حل نظامی برای رفع بحران اوکراين حمايت می‌کند.

آقای اوباما در مصاحبه روز يکشنبه خود با تلويزيون سی.ان.ان گفت مادامی که جدايی‌طلبان اوکراين متکی به حمايت مالی و نظامی کرملين هستند، دولت او به اعمال فشار اقتصادی به روسيه ادامه می دهد تا به پوتين بفهماند که برای جلوگيری از اينگونه حرکت های روسيه راه حل های ديپلماتيک وجود دارد.

همزمان با اين تحولات، با توجه به شکست دور دوم مذاکرات صلح اوکراين و وخامت اوضاع جنگی مناطق شرق اوکراين، دنيس پوشلين نماينده جدايی طلبان دولت خودخوانده دونتسک بر لزوم انجام مذاکره با دولت مرکزی بار ديگر تأکيد کرده و گفته است «ما نياز به گفتگو داريم، نه صحبت‌های يکجانبه. ما با اولتيماتوم مخالفيم و خواهان موضعگيری‌هايی هستيم که مورد قبول دو طرف باشد.»

از زمان الحاق شبه جزيره کريمه به روسيه و آغاز بحران اوکراين، از ماه آوريل سال گذشته ميلادی و حتی در دوران آتش بس مورد توافق از سپتامبر گذشته تا کنون، بيش از ۵۱۰۰ نفر در درگيری‌های نظامی در مناطق شرقی اوکراین کشته شده‌اند.

XS
SM
MD
LG