لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۷

به رغم مشکلات شدید اقتصادی مردم ایران، مقامات رژیم از کمک بیشتر به اسد و سوریه خبر می‌دهند


Khamenei Assad.
Khamenei Assad.

یک روز پس از به اجرا درآمدن تحریم‌های آمریکا علیه رژیم اسد طبق قانون قیصر (سزار) با هدف توقف جنگ‌افروزی و کشتار غیرنظامیان، معاون اول رئیس جمهوری ایران بر اجرایی شدن هر چه سریعتر «توافقات دوجانبه» اقتصادی بین دو کشور تاکید کرده است.

بنابر گزارش رسانه‌های ایران، جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری ایران روز پنجشنبه ۲۹ خردادماه در تماس تلفنی با نخست وزیر سوریه گفت که «جمهوری اسلامی از هیچ اقدامی برای کاهش فشار بر مردم سوریه دریغ نخواهد کرد.»

اظهارات اخیر معاون اول حسن روحانی در شرایطی است که مردم ایران ماه‌ها است با بحران شدید اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند. این بحران با شیوع کرونا در کشور عمیق‌تر نیز شده است، تا جایی که طی یک هفته اخیر چندین خودکشی به خاطر مشکلات اقتصادی نیز رسانه‌ای شده است.

یکی از خودکشی‌های اعتراضی مربوط به یک کارگر جوان اهوازی است که به دلیل عدم پرداخت حقوقش، خود را در میدان نفتی هویزه حلق‌آویز کرد و به زندگی خود پایان داد.

همچنین پیش از این یک جانباز جنگ ایران و عراق که از بنیاد شهید وام درخواست کرده بود، در کرمانشاه مقابل ساختمان این بنیاد دست به خودسوزی زد و پس از انتقال به بیمارستان جان باخت.

در ادامه بحران اقتصادی ایران، طی روزهای گذشته قیمت ارز بار دیگر افزایش یافت و براساس گزارش‌ها روز پنجشنبه ۲۹ خردادماه به قیمت ۱۹هزارتومان نزدیک شده است. بنابر گزارش‌ها قیمت دلار در نیمه اول سال گذشته بین ۱۱ تا ۱۲هزار تومان بود، اما در نیمه دوم سال به دلیل افزایش قیمت بنزین و اعتراضات داخلی و نیز تنش‌های بین المللی با ایران، قیمت دلار در دی ماه ۹۸ تا مرز ۱۵ هزار تومان رسید.

این روزها، ایران همچون ماه‌های گذشته شاهد اعتراضات صنفی، کارگری و مالباختگان صندوق‌‌های مالی و اعتباری در شهرهای مختلف بوده است. اگرچه این اعتراضات تا کنون بی پاسخ مانده و حتی برخوردهای امنیتی نیز با آن‌ها می شود، اما معترضان برای رسیدن به خواسته‌هایشان علی رغم شیوع کرونا به این تجمعات ادامه می دهند.

دادگاه‌های رسیدگی به پرونده‌های فساد در ایران نیز، که حالا با چهره‌های نزدیک به حکومت همچون «اکبر طبری» معاون اجرایی پیشین حوزه ریاست قوه قضائیه در حال برگزاری است، بیش از هر زمانی فساد سیستماتیک در ارکان جمهوری اسلامی را نمایان کرده است.

در چنین شرایطی سخنگوی وزارت خارجه ایران اعلام کرده که جمهوری اسلامی «به همکاری‌های اقتصادی خود» با سوریه ادامه خواهد داد. حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، نیز در بهمن سال ۹۷ یکی از اهداف اصلی سیاست خارجی دولت خود را برگرداندن مردم سوریه به روال عادی زندگی اعلام کرده بود.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، هم اردیبهشت‌ماه امسال اعلام کرده بود که جمهوری اسلامی در یک دهه گذشته حدود «۳۰ میلیارد دلار» در سوریه هزینه کرده است.

جمهوری اسلامی در حالی همچنان در سوریه هزینه می کند که مردم ایران بارها در اعتراضات خود با شعار «سوریه رو رها کن، فکری به حال ما کن» از مقامات خواسته‌اند تا به جای وضعیت سوریه به وضعیت نابسامان اقتصادی داخل ایران رسیدگی کنند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در آذر ماه سال گذشته درباره وضعیت اقتصادی ایران گفته بود: «ایران کشور متفاوتی است. ایران اکنون پر از قیام و شورش است. ما تحریم‌های قوی علیه جمهوری اسلامی اعمال کردیم. رشد اقتصادی‌‌شان ۲۵ درصد سقوط کرد. ما هرگز نمی توانیم اجازه بدهیم که رژیم ایران سلاح هسته‌ای داشته باشند. آنها به شورشیان سلاح می‌دهند.»

ایالات متحده از زمان روی کار آمدن پرزیدنت ترامپ با اعلام این که توافق هسته‌ای برجام مانع فعالیت‌های بی‌ثبات کننده جمهوری اسلامی، یه عنوان بزرگترین حامی حکومتی تروریسم در جهان، نشده است، از برجام خارج شد.

آمریکا می‌گوید جمهوری اسلامی ثروت کشور خود را به جای مردم، صرف حمایت از گروه های تروریستی و بی ثبات سازی در خاورمیانه می‌کند.

ایالات متحده همچنین بارها فساد مالی نهادینه و غارت دارایی‌های خدادادی ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات اقتصادی و مالی ایران دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقام‌های جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شده‌اند.

XS
SM
MD
LG