وزیر خارجه ایالات متحده، روز سهشنبه دوم فروردین، با انتشار بیانیهای به مناسبت روز جهانی آب، گفت: «میلیونها نفر در سراسر جهان به آب سالم و شرب دسترسی ندارند و منابع آب به طور فزایندهای کمیاب و غیرقابل پیشبینی میشوند»
آنتونی بلینکن با اشاره به اهمیت آب شرب به عنوان یکی از گرانبهاترین منابع جهان، بر اهمیت امنیت آب برای ایالات متحده و شرکایش جهت رسیدن به اهداف تعیینشده تاکید کرد و افزود: واشنگتن، در زمینه ذخایر و زیرساختهای آب در داخل و خارج سرمایهگذاری میکند.
این درحالی است که کاهش دسترسی به آب شرب و کشاورزی در دهه اخیر نمود بیشتری یافته و مناطق بسیاری در جهان با این مشکل مواجهند.
ایران، یکی از کشورهایی است که در کانون بحران واقع شده و مساله کمآبی موجب بروز اعتراضات فراوانی شده است. اهالی شهرهای مختلف ایران، بارها نسبت به کمتوجهی مدیران دولتی و مسئولان حکومتی معترض شدهاند اما عمده این اعتراض ها با برخورد تند نیروهای امنیتی و سرکوب معترضان پاسخ داده شده است.
منصور سهرابی، کارشناس محیط زیست در آلمان در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا با اشاره به حقانیت اعتراضات مردمی گفت: «سیاستهای مدیریت منابع آبی جمهوری اسلامی، منطبق و سازگار با شرایط اقلیمی کشور ایران نیست.»
آقای سهرابی افزود که «جمهوری اسلامی، همواره در پی توسعه کشاورزی بوده و بر اساس آمارهای رسمی ۷۵ تا ٩٠ درصد آب کشور، در این بخش مصرف میشود و میزان آب مصرفی توسط مردم ،کمتر از دو یا سه درصد است.»
این کارشناس محیط زیست در ادامه گفت: تمرکز بر کشاورزی موجب سدسازیهای گسترده و انتقال آب، شده و همزمان تغییرات اقلیمی نیز سبب تشدید بحران شده است.
گفتنی است که رهبر جمهوری اسلامی هم در سخنرانی تلویزیونی نوروزی خود در اولین روز سال ۱۴۰۱ بر جلوگیری از واردات محصولات کشاورزی و خودکفایی در محصولات پایه غذایی تاکید کرد.