خانوادهها و حامیان زنان و دختران اسرائیلی گروگان گرفته شده در غزه، روز دوشنبه ۲۳ آبان، گروههای جهانی حقوق زنان را با این پرسش که «کجایید»، به چالش کشیدند و از آنها خواستند تا صدای عزیزانشان باشند که از سوی شبهنظامیان حماس ربوده شدند.
دهها تن از کسانی که در حمله شبهنظامیان حماس در جنوب اسرائیل به گروگان گرفته شدند، دختران خردسال تا زنان سالخورده هستند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، خانوادههای این گروگانها در یک نشست رسانهای در تلآویو، از گروههای مدافع زنان، بهویژه گروههای مرتبط با سازمان ملل متحد، خواستند تا صدای آنها را به جهان برسانند و از آزادی عزیزانشان دفاع کنند.
آنها به بعضی از مسائل بهداشتی که زنان اسیر با آنها دست و پنجه نرم می کنند؛ از جمله سرطان پستان، بیماری قلبی، دیابت و آسم اشاره کردند.
یاردن گونن که خواهر۲۳ سالهاش «رومی»، در راه بازگشت از یک جشنواره رقص در فضای باز در جنوب اسرائیل به گروگان گرفته شد، گفت: «حالا که بیشتر از همیشه به شما نیاز داریم، کجایید؟ به زنان ما یا به ما پشت نکنید.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
حمله روز ۱۵ مهر شبهنظامیان حماس به اسرائیل، آتش جنگ را در غزه شعلهور کرد. شبهنظامیان حماس در آن روز ۱۴۰۰ تن را کشتند که اکثر آنان غیر نظامی بودند. آنها همچنین بیش از ۲۴۰ تن را که اکثرا غیر نظامی و تبعه کشورهای دیگر بودند، به گروگان گرفتند و به غزه منتقل کردند.
پس از آن، اسرائیل نوار غزه را محاصره و حملاتی را به آنچه اهداف حماس خواند، آغاز کرد. مقامات حماس که کنترل غزه را در دست دارد، می گویند بیش از ۱۱ هزار تن کشته شده اند که اکثر آنها غیر نظامی هستند. در مقابل، اسرائیل این گرووه تحت حمایت جمهوری اسلامی را متهم کرده است که از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده میکند.
به نوشته رویترز، روث هالپرین کاداری، کارشناس حقوقی اسرائیلی و معاون سابق کمیته رفع تبعیض علیه زنان، در نشست خانوادههای گروگانها گفت: «این نکته تحقیق شده و به خوبی مستند شده است که زنان و دختران در طول اسارت بیشتر رنج میبرند.»
دو سخنران هم با اشاره به اینکه گروه «زنان سازمان ملل» در ماه گذشته گزارشی در مورد تأثیر بحران بر زنان و دختران فلسطینی در غزه ارائه کرده بود، گفتند که حقوق زنان اسرائیلی «باید با حقوق هر زن دیگری در جهان برابر باشد.»
گروه زنان سازمان ملل در پاسخ به پرسش رویترز گفت: «به شدت نگران همه گروگانهای حماس است که بسیاری از آنها زن هستند» و افزود: «همچنین خواستار آزادی فوری و بیقید و شرط آنها در تمام کانالها و پلتفرمهایمان شدهایم.»
این گروه اشاره کرد که «به صراحت، انواع خشونت علیه زنان و دختران و هر گونه استفاده از خشونت جنسی به عنوان سلاح جنگی را که ناقض حقوق بشر است، محکوم میکند» و خواستار احترام به حقوق بشردوستانه بینالمللی و حقوق بشر شد.