جان لیپمن، رئیس موقت «صدای آمریکا» در بیانیهای با اشاره به احکام مخفیانه جمهوری اسلامی برای خبرنگاران بخش فارسی این رسانه گفت اینها «نمونه معمول اقدامات رژیمی است که برای حقوق بشر یا حاکمیت قانون ارزش قائل نیست.»
لیپمن درباره صدور احکام صادر شده گفت این موارد «تلاشهای پنهانی برای جلوگیری از رسیدن جریان آزاد اطلاعات به ایران» است.
او گفت صدور احکام مخفیانه همچنین «گواه موفقیت بخش فارسی صدای آمریکا در ایفای نقش تأثیرگذارش برای نگه داشتن مسائل حقوق زنان، آزادی بیان و اهمیت جامعه آزاد» در ویترین و کانون توجه جامعه ایران است.
او گفت صدای آمریکا از خبرنگاران و گزارشهایشان حمایت میکند.
آقای لیپمن گفت «ما در حال بررسی راههایی برای افزایش امنیت افراد نام برده شده و خانوادههای آنها هستیم، و برای این کار با سازمانهای خارجی و دیگر نهادهای مرتبط همکاری خواهیم کرد.»
در ادامه اسناد فاش شده در جریان هک قوه قضائیه جمهوری اسلامی توسط گروه هکری «عدالت علی» مدارکی منتشر شده است که از پروندهسازی برای شماری از روزنامهنگاران صدای آمریکا و دیگر رسانهها، و ارسال احکام حبس تعزیری آنها به دایره اجرای احکام پرده برمیدارد.
بنا بر یک سند منتشر شده در جریان هک اسناد قوه قضائیه، پرونده عدهای از روزنامهنگاران شاغل در بخش فارسی صدای آمریکا در اردیبهشت ۱۴۰۱ با اعلام مجازات «حبس تعزیری» به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به «شعبه اجرای احکام کیفری دادسرای فرهنگ و رسانه تهران» ارسال شده است.
نام روزنامهنگارانی از جمله آرین ریسباف، سارا دهقان، مهدی فلاحتی، حمیده آرمیده، نیوشا بقراطی، روزبه بوالهری، مهتاب وحیدیراد، فهیمه خضرحیدری، پیام یزدیان، آرش سیگارچی، و مهدی آقازمانی، از روزنامهنگاران و همکاران صدای آمریکا، و همچنین بهروز صوراسرافیل، روزنامهنگار فقید و همکار پیشین، و ستاره درخشش، مدیر سابق بخش فارسی صدای آمریکا، در این سند دیده میشود.
بر اساس سند انتشار یافته، این پرونده در آبان ۱۴۰۱ مختومه شده است.
همچنین در پروندهای دیگر برای بابک بانصیری، از خبرنگاران بخش فارسی صدای آمریکا، به خاطر کار خبرنگاری حکم شش سال زندان صادر شده است.
یک پروندهای دیگر نیز نشان میدهد با شکایت «بانک سرمایه»، «دادستانی کل کشور»، و «سازمان صدا و سیما، شماری از روزنامهنگاران از جمله نیوشا بقراطی، مهدی فلاحتی، آرین ریسباف، آرش سیگارچی، مهتاب وحیدیراد، حمیده آرمیده، سارا دهقان، روزبه بوالهری، مهدی آقازمانی، فهیمه خضرحیدری، پیام یزدیان، از صدای آمریکا و همچنین بهروز صوراسرافیل، روزنامهنگار فقید و همکار پیشین، و ستاره درخشش، مدیر سابق بخش فارسی صدای آمریکا به «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» متهم شدهاند.
در روزهای گذشته، گروه هکری عدالت علی اعلام کرد توانسته به سیستم رایانهای و سرورهای قوه قضاییه جمهوری اسلامی دست یابد و سه میلیون سند را افشا کند.