معمای حجاببانها بالاخره حل شد و آنطور که دبیر «ستاد امر به معروف و نهی از منکر» خبر داده این گروهها که وزیر کشور آنها را «مردمی» و «خودجوش» دانسته بود زیر نظر سپاه و بسیج فعالیت میکنند و قبل از حضور در خیابان در «ستاد امر به معروف» آموزش دیدهاند. وزارت کشور هم امروز باردیگر گفته که از آنها حمایت میکند.
بنابر اعلام منابع خبری دبیر «ستاد امر به معروف و نهی از منکر» از حاشیههای پیشآمده در مورد این نیروهای حاضر در شهر انتقاد کرده و گفته «صحبت درباره مجوز داشتن یا نداشتن چه معنایی دارد.»
محمدحسین طاهری آکردی حضور گروههای «تذکر لسانی» در نقاط مختلف شهر تهران از جمله میدانهای ولیعصر، انقلاب و فردوسی را با هماهنگی دستگاهها و نهادهای مختلف همانند سپاه، بسیج، فراجا، شهرداری، دادستانی و... اعلام کرده که قبل از حضور در خیابان در «این ستاد» آموزشهای لازم را دیدهاند.
این مقام رسمی گفته که «براساس گزارشات رسیده تعداد افراد تذکر لسانی بیش از ۲۸۵۰ نیروی انقلابی و جهادی هستند که فی سبیل الله مشغول به فعالیت هستند.»
دبیر «ستاد امربهمعروف» گفته که «براساس گزارشات رسیده تعداد افراد تذکر لسانی بیش از ۲۸۵۰ نیروی انقلابی و جهادی هستند که فی سبیل الله مشغول به فعالیت هستند.»
دبیر «ستاد امر به معروف» معتقد است اگر جامعه آلوده شود، همه آلوده میشوند و با توجه به این باور هشدار داده که «ما در فرهنگ اسلامی» چیزی به نام «بیتفاوتی» نداریم و کسی نباید بیتفاوت باشد.
این سخنان به نوعی نشاندهنده «اردوکشی» نیروهای «خودسر» در خیابانها و حضور پررنگتر در آینده است. اتفاقی که برای جلوگیری از اعتراضات و حاشیههای آتی، وزارت کشور دست پیش را گرفته و اعلام کرده که از «آمرین به معروف و ناهیان از منکر» حمایت میکند.
وزیر کشور در همین رابطه به نوعی مجوز عمومی صادر کرده و گفته که «امر به معروف و نهی از منکر لسانی وظیفهای همگانی است و دارای مجوز عام و قانونی بوده و نیازی به مجوز خاص ندارد.»
احمد وحیدی همچنین گفته مسئولان دستگاهها مکلفند تدابیر لازم و طرحهای در دست اقدام را برای رعایت حجاب در اماکنی مانند مترو و ادارات پیگیری کنند.
رونمایی از فصل جدید فعالیت حجاببانها و تایید اینکه کاملا سازمانیافته و آموزش دیده در خیابانها حضور دارند در حالی است که به تازگی علیرضا زاکانی، شهردار تهران، و احمد وحیدی، وزیر کشور تاکید کرده بودند که مجوزی برای آنها صادر نکردهاند و این افراد «خودجوش» هستند.
این اظهارات واکنشهای زیادی را در بین رسانهها و مردم به دنبال داشت. مصطفی فقیهی، روزنامهنگار و صاحب امتیاز وبسایت خبری «انتخاب»، با رد ادعای «خودجوشبودن» حجاببانها، خطاب به مقامهای حکومت ایران با کنایه نوشته است: «کاش این حضرات گردننگیر، قبلش حجاببانها را توجیه میکردند؛ که لو نمیدادند قراردادشان با کجاست این خودجوشهای ملتزم سازماندهیشده!»
در همین رابطه کمیسیون آمریکا در امور آزادیهای مذهبی بینالمللی ۲۹ آبان اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران و طالبان در افغانستان با اعمال قانون حجاب اجباری، آزادی افراد برای پوشیدن لباس مطابق با مذهب یا باورهایشان را نقض میکنند.
این کمیسیون تاکید کرده که معترضان به نقض شدید حقوق بشر در جمهوری اسلامی، با سرکوب از جمله اعدام، تجاوز جنسی، شکنجه و دستگیری جمعی مواجه شدهاند.