آمریکا میگوید از اهتمام هر کشوری برای پایان دادن به جنگ یمن، استقبال میکند.
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در کنفرانس خبری روز دوشنبه، ۱۱ اردیبهشت، درباره نقش جمهوری اسلامی در یمن گفت: «اگر نقش مثبتی برای آنها (جمهوری اسلامی) باشد و آن نقش بتواند به کاهش تنش منجر شود ما مسلماً از آن استقبال می کنیم.»
به گفته ودانت پاتل، آمریکا انتظار داد عزم کشورها برای کاهش تنش و برقراری صلح در یمن مطابق با قطعنامه های مربوطه شورای امنیت سازمان ملل باشد.
یک سال پیش نماینده سازمان ملل، آمریکا، عمان، و برخی کشورهای دیگر منطقه توانستند عربستان سعودی و حوثیهای یمن را مجاب به کاهش درگیری و برقراری آتشبسی نسبی کنند، آتشبسی که توانسته تا کنون پابرجا باشد.
به گفته پاتل یک سال گذشته طولانیترین دورانی بوده که درگیری و حملات به حداقل رسیده و آرامشی نسبی برقرار بوده اما جمهوری اسلامی حتی در این زمان «به فعالیتهای برهم زننده ثبات در یمن ادامه داده از جمله ارسال تسلیحات به حوثیها.»
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا افزود که این گونه فعالیتها « کمکی به روند صلح نمی کنند.»
از روز دوشنبه تیم لندرکینگ، فرستاده ویژه آمریکا در امور یمن، سفری به عمان و عربستان را آغاز کرده تا شاید بتواند توافقی جدید برای ادامه آتش بس و شروع روندی فراگیر برای صلح را تأمین کند. او قرار است با مقامات یمن، عمان، عربستان و دیگر دستاندرکاران بینالمللی دیدار کند.
سازمان ملل نقش اول را در این راستا ایفا می کند و آتشبس یک سال گذشته با وساطت این نهاد عملی شد. اخیر نیز عربستان و حوثیها تعداد قابل توجهی زندانی مبادله کردند.
هانس گروندبرگ، فرستاده ویژه سازمان ملل،سوم اردیبهشت به شورای امنیت سازمان ملل گفت:«باید از شرایط موجود برای خاتمه این درگیری ۸ ساله خاتمه استفاده شود و برای این کار دو طرف باید گامهای عمده ای بردارند در غیر این صورت وضعیت میتواند دوباره به گذشته بازگردد.»