آمریکا و بریتانیا از پیوستن اردن به ائتلاف «امنیت دریایی بین‌المللی» استقبال کردند

نیروی درایی آمریکا. آرشیو

ایالات متحده آمریکا و بریتانیا از پیوستن اردن به ائتلاف «ساختار امنیت دریایی بین‌المللی» استقبال کردند.

هشام خلیل الجراح، فرمانده نیروی دریایی سلطنتی اردن، با اشاره به اهمیت عبور و مرور آزاد بازرگانی جهانی و آزادی دریانوردی گفت کشورش با همکاری متحدان و شرکا متعهد به ایفای نقش در این زمینه است و در همین راستا به ائتلاف پیوسته است.

براد کوپر، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین، و همچنین ائتلاف «نیروهای دریایی مشترک» با استقبال از این تصمیم اردن گفت: «امنیت و ثبات منطقه‌ای یک ضرورت است و اردن مدت‌های مدیدی است نقش مهمی در این تلاش ایفا کرده است. حضور آنها در [ائتلاف] ساختار امنیت دریایی بین‌المللی تیم‌مان را بسیار نیرومندتر می‌کند.»

فرمانده نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا نیز در این ارتباط گفت اردن با پیوستن به این ائتلاف پویا و چندملیتی که متعهد به جریان آزاد تجارت در خاورمیانه است، کارنامه درخشان خود در زمینه نظم قانون‌محور بین‌المللی را به آن می‌افزاید. به گفته او، ائتلاف مزبور پس از پیوستن اردن به ماموریت حیاتی خود به همراه «شرکای منطقه‌ای و اروپایی‌مان» ادامه خواهد داد.

ائتلاف «ساختار امنیت دریایی بین‌المللی» در سال ۲۰۱۹ به منظور مقابله با حملات به کشتی‌های تجاری در آب‌های خاورمیانه تشکیل شد. بجز اردن، ١١ کشور آلبانی، بحرین، استونی، لتونی، لیتوانی، رومانی، عربستان سعودی، سیشیل، امارات متحده عربی، بریتانیا، و ایالات متحده آمریکا دیگر اعضای این ائتلاف بین‌المللی هستند که مقر آن در منامه، پایتخت بحرین، قرار دارد.

اردن همچنین عضو «نیروهای دریایی مشترک» است. این ائتلاف متشکل از ٢٨ کشور از جمله آمریکا، بریتانیا، آلمان، فرانسه، و عربستان سعودی است و تحت رهبری فرماندهی مرکزی نیروهای دریایی ایالات متحده و ناوگان پنجم مستقر در بحرین قرار دارد.