تهدید تلویحی پرزیدنت ترامپ علیه اسد: باید اتفاقی در سوریه بیافتد

پرزیدنت ترامپ در حال گفتگو با خبرنگاران در هواپیمای ریاست جمهوری به مقصد فلوریدا - ۱۷ فروردین ۱۳۹۶

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده روز پنجشنبه در اظهاراتی درباره حمله شیمیایی اخیر در سوریه و مسئولیت بشار اسد رئیس دولت حاکم بر دمشق در این زمینه، گفت باید اتفاقی در سوریه بیافتد؛ عبارتی که رسانه‌های آمریکا از آن به عنوان تهدید تلویحی او به حمله نظامی یاد می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، پرزیدنت ترامپ در حالی که در هواپیمای ریاست جمهوری در راه فلوریدا برای دیدار با همتای چینی خود بود، در پاسخ به این پرسش که آیا به نظر او بشار اسد باید در قدرت بماند، گفت «او آنجاست و حدس می‌زنم اداره اوضاع با اوست. پس باید اتفاقی بیافتد.»

این اظهارات رئیس جمهوری آمریکا در حالی بیان می‌شود که مقام‌های ارشد دولت او در حال بررسی اوضاع در سوریه و نحوه واکنش به حمله شیمیایی هستند که روز سه شنبه در شمال استان ادلب انجام شد و جان ده‌ها نفر، از جمله کودکان، را گرفت و بسیاری را دچار مشکلات حاد تنفسی کرد.

همزمان با این اظهارات، رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا نیز که برای استقبال از شی جین پینگ رئیس جمهوری چین به فلوریدا رفته است، با بیان این که «هیچ شکی در اذهان ما باقی مانده است که دولت اسد پشت حملات بوده،» گفت «ایالات متحده در حال ارزیابی واکنش مناسب است.»

آقای تیلرسون با تاکید بر این که روند خروج بشار اسد از قدرت تلاش جامعه جهانی را می‌طلبد، گفت به منظور پیشگیری از بالا گرفتن بیشتر شعله‌های آتش جنگ داخلی در سوریه، لازم است توازنی میان شکست گروه افراطی داعش و برقراری ثبات در آن کشور جنگ‌زده برقرار باشد.

به نوشته آسوشیتدپرس، وی همچنین به مسکو هشدار داد که حمایت از اسد امری است که باید در آن دقت کرد.

واشنگتن در طول جنگ داخی شش سال گذشته در سوریه، که بیش از ۴۰۰ هزار کشته داده است، از دخالت مستقیم نظامی در آن کشور خودداری کرده و دونالد ترامپ نیز تاکنون از اظهار نظر صریح و شفاف در این زمینه پرهیز کرده و گفته است اگر برنامه‌ای باشد، آن را از پیش اعلام نخواهد کرد.

ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه روز چهارشنبه پیش نویس قطعنامه‌ای را برای محکومیت دولت بشار اسد در مورد حمله شیمیایی اخیر در ادلب و نقض توافق سال ۲۰۱۳ به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه دادند، که انتظار می‌رفت عصر همان روز به رأی گذاشته شود؛ اما چنین نشد.

روسیه، حامی سرسخت بشار اسد، به مخالفت با این قطعنامه برخواست و با بیان این که بر اساس اطلاعات جعلی نوشته شده است، گفت گاز سمی در اثر حملات هوایی به انبارهای تسلحیاتی شورشیان محالف دولت، که در آنها سلاح‌های شیمیایی تولید می‌کنند، در هوا منتشر شده است.